Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Cea mai mare fazanarie din tara este in Prahova (Video)

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 2.136 afisari

Cea mai mare fazanarie din tara, cea de la Gherghita, din Prahova are venituri mari, de aproximativ 170.000 de euro in acest an, in plina criza economica, si nu oricum, ci in principal din export, pentru ca italienii sunt foarte multumiti de exemplarele crescute aici, dar si din vanzarea fazanilor in tara, pasari mult solicitate, in toate fondurile de vanatoare. Numai anul acesta 25.000 de pasari au fost si urmeaza sa fie scoase la licitatie. 

Fazanii sunt crescuti la Gherghita aproape de mediul lor natural astfel incat sa se adapteze rapid in libertate. Au mult spatiu la dispozitie pe cele 8 hectare special amenajate cu vegetatie si culturi agricole, iar silvicultorii spun ca este pasari pretentioase care trebuie vaccinate, de trei ori la 12, 24 si 45 de zile pentru a avea permanent sanatoase si cu penajul intact. La capitolul alimentatie,fazanii sunt costisitori,iar probleme au fost anul trecut cand pretul cerealelor a fost foarte mare, dar situatia de criza i-a determinat pe crescatori sa caute solutii.

In 1989, productia de fazani care pleca la export era de 250.000 de bucati, in 16 unitati, iar acum, la nivel national, sunt crescuti 50.000 de fazani, la Gherghita, Timisoara si Ghimpati, baza afacerii fiind, in Prahova, dar la nivelul anilor 50 .
Capacitatea totala a fermei de la Gherghița este de 35.000 de fazani, dintre care 300 vor fi pastrati pentru reproductie, iar estimarea silvicultorilor prahoveni pentru acest an arata ca din aceasta afacere vor obtine cel putin 170.000 de euro.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gO41453v4Bc

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 20 Aug 2011 in Fără categorie. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Pag. Facebook “Totpal’s Daily News”>

Facebook “Consiliul Local Busteni”>

Pag. Facebook “Remember Busteni”>

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Pag. FB “Bursa Locurilor de Munca”>

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics si Feedjit.