Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Evaluare nationala in scoli pilot (Lista scolilor stabilita de CNEE)

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 3.476 afisari

In 200 de scoli din tara incepe peste doua luni evaluarea nationala a copiilor de clasa a II-a, a IV-a si a VI. Lista scolilor in care se va desfasura evaluarea a fost stabilita de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE).

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a publicat vineri, 9 martie 2012., pe site-ul http://www.edu.ro/, ordinele de ministru privind metodologiile care vizeaza evaluarile ce decurg din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011. Mai precis, au fost publicate metodologiile de organizare a evaluarii competentelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. In anul scolar in curs, aceste evaluari se vor desfasura in perioada 9-23 mai, prin administrari pilot, pe un esantion de elevi stabilit la nivel national.

A fost postata, de asemenea, lista unitatilor de invatamant care compun acest esantion: 86 pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de scoli pentru clasa a VI-a. Esantionul a fost realizat de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), astfel incat fiecare tip de evaluare sa fie administrata in unitati de invatamant distincte.
Testele care vor fi administrate, precum si baremele de corectare aferente, sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare.

La clasa a II-a, acestea contin doua sectiuni: prima vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor, in vreme ce a doua abordeaza competente de matematica. Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea lor in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include urmatoarele discipline: limba romana, limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale si matematica. Evaluarea nu se finalizeaza printr-o nota sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluarii fiecarui test contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de invatamant primar.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea invatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Testele contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

SURSA: http://www.reporterul.ro


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 12 Mar 2012 in Breaking News. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

2 Comentarii for “Evaluare nationala in scoli pilot (Lista scolilor stabilita de CNEE)”

  1. Anca

    unde anume este acera lista cu centrele unde se organizeaza evaluarae nationala pentru clasa a doua?

  2. Maria

    Unde este lista scolilor pentru clasa a vi-a?

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Pag. Facebook “Totpal’s Daily News”>

Facebook “Consiliul Local Busteni”>

Pag. Facebook “Remember Busteni”>

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Pag. FB “Bursa Locurilor de Munca”>

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics si Feedjit.