Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Înscrieri in “Clasa 0” pentru anul şcolar 2012-2013

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 14.471 afisari

Clasa 0 devine obligatorie de anul viitor şi părinţii copiilor care vor merge în clasa I trebuie să ştie că înscrierile au început deja şi vor continua toată luna noiembrie. La Sinaia, Şcoala “George Enescu” vine cu o ofertă bogată pentru cei care îşi vor înscrie copiii aici.
Programul After school pentru elevii clasei I va funcţiona gratuit şi anul viitor. Copiii vor avea cursuri gratuite de gimnastică aerobică, iar părinţii vor putea alege din multitudinea de oferte: teatru, educaţie rutieră, norme de comportare civilizată, lectură în lumea poveştilor sau lecţii de înot. Nici cei mai mari nu au fost uitaţi, iar la clasa a V-a se va înfiinţa o clasă cu profil bilingv, intensiv limba engleză. Din activităţile aflate în aria curriculară, la Şcoala „George Enescu” nu lipsesc literatura universală, teatrul, limba franceză, chimia şi fizica, descoperite cu ajutorul calculatorului, geografia sau pictura şi sportul.

VEZI AICI: “Legea educatiei nationale” – Legea nr. 1/2011 (TEXTUL INTEGRAL)

“De la 0”

Cel mai important lucru este, însă, înfiinţarea pentru anul şcolar 2012-2013 a clasei 0, clasă pregătitoare pentru preşcolari. Directoarea şcolii Rodica Rădulescu, a ţinut să precizeze că de anul viitor grupa pregătitoare va funcţiona în cadrul şcolilor, nu la grădiniţe. „La clasa I înscrierile au început, pentru că proiectul de şcolarizare trebuie predat la Inspectoratul Şcolar în luna noiembrie.

Avem în planul de şcolarizare două clase I şi o clasă 0, care va înlocui, de anul viitor, grupa pregătitoare de la grădiniţă. În Sinaia, sunt 45 de copii care ar trebui să se înscrie în clasa 0, dar prea puţini au făcut acest lucru. Probabil părinţii nu ştiu că trebuie să facă grupa pregătitoare neapărat la şcoală şi în dorinţa de a-i ţine încă un an la grădiniţă, doresc să-i lase acolo. Noua lege a învăţământului prevede ca din anul şcolar 2012-2013 să se înfiinţeze clasa 0, deoarece la grădiniţă nu se va mai face grupa pregătitoare. Copiii neînscrişi vor pierde un an, pentru că fără clasa 0 nu vor fi primiţi în clasa I”, a declarat directoarea şcolii, Rodica Rădulescu.

Spaţiul pentru clasa 0 va fi într-o sală amenajată în aşa fel încât să facă trecerea de la grădiniţă la şcoală. Programul după care va funcţiona nu a fost încă stabilit, dar conducerea şcolii îi asigură pe părinţi că orarul va fi în aşa fel încât binele copiilor să primeze.

Claudia BIRLA


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 8 Noi 2011 in Stiri Sinaia. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

5 Comentarii for “Înscrieri in “Clasa 0” pentru anul şcolar 2012-2013”

 1. ady

  MIZERIE! nu inteleg in cazul clasei 0 care este data de referinta…1 septembrie sau 12 septembrie 2012 cand trebuie sa-mi dau copilul la….scoala.
  mai mult decat atat aveti logistica necesara (educatoare, programa, clasa de studiu, spatiu de joaca pt copii, etc)?
  sper ca copilul meu sa nu fie … cobaiul vostru

 2. vicliucmarinela

  cnd se fac inscrieri

 3. da

  da-ti-va dracului cu clasa voastra 0

 4. mihaela

  E O MARE MIZERIE, VOR SA FACA EXPERIMENTE PE COPII NOSTRI.

 5. mangu liliana

  buna ziua,
  daca nu mi am inscris copilul pt clasa 0 la timpul potrivit si m am hotarat acum ce pot face?este prea tarziu?

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Pag. Facebook “Totpal’s Daily News”>

Facebook “Consiliul Local Busteni”>

Pag. Facebook “Remember Busteni”>

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Pag. FB “Bursa Locurilor de Munca”>

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics si Feedjit.