Home “GastroFest”, simpozion dedicat afectiunilor hepatice la Sinaia

“GastroFest”, simpozion dedicat afectiunilor hepatice la Sinaia

6 min read
0
0
133
Prima ediţie “GastroFest” se bucură de prezenţa a peste 280 de medici şi se doreşte a fi un eveniment de tradiţie care să îmbine caracterul ştiinţific al simpozionului, cu latura umană, ce pune accentul pe o mai bună consolidare a relaţiei medic-pacient. Simpozionul “GastroFest” se desfăşoară, în perioada 14 – 16 octombrie, la Sinaia, fiind un eveniment organizat de Worwag Pharma România şi Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie.
Prezentările speakerilor din cadrul “GastroFest” au la bază studii efectuate în tratamentul afecţiunilor hepatice, oferind şi o alternativă pentru diagnosticarea şi gestionarea lor eficientă, răspunzând unor întrebări precum: Cum se pune corect un diagnostic?, Unde greşesc clinicienii când prescriu medicamentele?, Ce implicaţii poate avea agravarea unei boli hepatice?, Cum interfereaza afecţiunile hepatice cu alte boli?
Ficatul gras este cea mai frecventă boală cronică de ficat din patologia umană şi prima nouă boală descrisă a secolului XXI. 90% din copiii cu ficat gras sunt obezi sau supraponderali, care mai târziu vor dezvolta afecţiuni hepatice grave”, a subliniat prof. dr. Amorin Popa, de la Universitatea de Medicină din Oradea.
Ficatul gras nu este singura boală ce afectează sistemul digestiv. Deficitul de magneziu este prezent la toate vârstele, dar este subdiagnosticat în România.
Printre temele dezbătute în cadrul simpozionului “GastroFest”: „Pierderile de fier pe tract digestiv”, „Tratamentul hipertensiunii portale în ciroză”, „Steatoza hepatică non-alcoolică la pacientul cu sindrom metabolic şi/ sau diabet zaharat” etc.
Invitatul special al “GastroFest” este prof. dr. Josef Holoman de la Universitatea de Medicină din Bratislava, care a susţinut tema „Hepatica – standardizare şi indicatori raţionali”. Lucrarea domniei sale a evidenţiat importanţa silimarinei, sub forma de extract standardizat din fruct de ciulini albi, cu eficienţă dovedită în tratamentul afecţiunilor hepatice, iar efectul antiviral al extractului standardizat de silimarină poate fi comparat cu o forţă a naturii.
“GastroFest” are în vedere tragerea unui semnal de alarmă în ceea ce priveşte bolile digestive, afecţiuni din ce în ce mai frecvente în rândul oamenilor. Bolile gastrointestinale, hepatice, colecistice sau pancreatice au fost cauza principală a decesului a aproximativ 15.400 de români. Cea mai mare rată a înregistrat-o însă cirozele şi hepatitele cronice, respectiv  11.000 de cazuri.
„Prin organizarea acestei prime ediţii a “GastroFest” dorim să subliniem încă o dată preocuparea Worwag Pharma pentru diferitele afecţiuni care pot îmbolnăvi organismul uman, apelând la sprijinul specialiştilor pentru o mai bună informare asupra acestor probleme de sănătate si evidenţierea celor mai bune metode de tratament. Compania noastră are pe piaţă o serie de produse medicamentoase destinate bolilor de la nivel hepatic sau gastro-intestinal”, a declarat pentru SănătateaTV.ro, dr. Norina Gâvan, Country Manager – Worwag Pharma Romania.
Pe lângă gravitatea afecţiunilor gastroeneterologice şi a modalităţilor de tratament a acestora, medicii specialişti prezenţi la prima ediţie a GastroFest au pus accentul şi pe alimentaţia, dar şi stilul de viaţă destul de nesănătoase. Printre alţi factori, alimentaţia necorespunzătoare, dar şi stresul, poluarea şi un mod de viaţă dezordonat sunt alţi factori de risc care duc la declanşarea afecţiunilor gastroenterologice, boli care se situează pe poziţii fruntaşe în clasamentul afecţiunilor cu un grad de mortalitate ridicat.
Sursa: SanatateaTV
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…