Home “Nonformal Europe”

“Nonformal Europe”

3 min read
0
0
304

Organizatia non guvernamentala -Alternativa Sociala si Capital Uman- biroul zonal Cluj-Napoca, anunta lansarea proiectului „ Nonformal Europe”, proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”, Actiunea 4.3. Perioada de derulare a proiectului este de 6 luni, intre 03.02.2011 – 10.06.2011 fiind implementat de catre o echipa de voluntari specializati in proiecte de tineret, sub coordonarea A.S.C.U.

In proiect sunt implicati cate 2 tineri din urmatoarele tari: Romania, Spania, Italia, Olanda, Estonia, Ungaria, Turcia si Belgia, 2 persoane suport din organizatia ASCU si un formator din reteaua Flare cu experienta de peste 4 ani in toate actiunile programului Tineret in Actiune, atat in calitate de participant, cursant, lider de grup, facilitator, coordonator proiect. Scopul proiectului “Nonformal Europe” este imbunatatirea competentelor participantilor in activitatile cu tineri cu oportunitati reduse. Acest lucru va fi realizat prin intermediul unui program international de invatare a noi metode de educatie nonformala la nivel european, prin metode nonformale.

Programul de dezvoltare a abilitatilor si competentelor celor 18 participanti implicati in proiect se va derula in perioada 4 – 10 aprilie 2011 cu locatia in orasul Brasov, prin desfasurarea de activitati ce au la baza metode de educatie nonformala. Activitatile vor avea ca tema: prezentarea Obiectivului de Dezvoltare a Mileniului in ceea ce priveste educatia, expunerea de metode nonformale: jocuri de cunoastere,  jocuri de incredere, energisere etc., training noi metode de educatie nonformala, training instrumente de includere, prezentare de filme motivationale, treasure hunt, animatie stradala, open space, prezentarea certificatului Youthpass.

La finele acestor activitati desfasurate in decursul a 7 zile va rezulta cresterea cu 18 a numarului de tineri informati despre tot ce cuprinde educatia nonformala, dezvoltarea a 3 noi metode internationale de educatie nonformala si instrumente de includere si, mai mult, imputernicirea si implicarea activa timp de o saptamana a lucratorilor de tineret din 8 tari in vederea realizarii de noi programe la nivel european pentru tineri cu oportunitati reduse.

Rezultatele implicarii tinerilor in acest proiect vor fi materializate intr-o agenda personalizata, semne de carte cu logoul proiectului, CD poze, prezentare in Power Point cu rezultatele, obiectivele si concluziile proiectului si un Jurnal Nonformal al proiectului.

SURSA: http://www.stiribrasov.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…