Home Breaking News Stiri Exclusive ”Annex Mexico to USA!” – Guvernator de California

”Annex Mexico to USA!” – Guvernator de California

6 min read
0
0
355

Viorel VINTILA

USA – Țara tuturor posibilităților! Și ca sa vedeti cat  de mult adevăr stă în spatele acestui slogan arhicunoscut, made în USA , am să vă povestesc o întamplare adevărată şi foarte interesantă, la care am fost martor anul trecut când mă plimbam pe străzile din San Francisco, ocazie cu care m-am convins pe propria mea piele de veridicitatea acestui slogan.

Anul trecut, cu ocazia alegerilor parțiale pentru Congresul American și pentru alegerea Guvernatorului în California, era mare agitație și candidații încercau prin orice mijloace să iasă în față, să se impună și să atragă electoratul și voturile lui; reclamele electorale bombardau ecranele televizoarelor, posturile de radio difuzau mesaje ad naseum cu programul și promisiunile electorale ale candidaților.

Pe străzi, la tot pasul, se simțea izul electoral, pancarte și fluturași electorali se pasau trecătorilor, iar front-yard-ul din fața caselor, dar și al firmelor, era presărat cu panouri  electorale, iar pe bumperul mașinilor

puteai vedea lipite stickere colorate cu sloganul candidatului preferat, într-un cuvânt, aveam parte de tot tam-tamul și tacâmul electoral.

Cănd credeam că am văzut totul, am avut surpriza să  dau nas în nas și să am de-a face cu un personaj foarte pitoresc, un bătrânel slab și ponosit, complet ieșit din tiparele unui candidat la fotoliul de guvernator sau de senator.

Inițial am crezut că era un cerșetor-personajul care se îndrepta agale  spre mine-dar, spre surprinderea mea, ocotogenarul, posesor al unui clipboard, încerca să adune semnături. Pentru ce credeți? Pentru a candida pentru postul de Guvernator de California!

„Ești amabil să-mi dai o semnătura?”- mă întreabă cu un glas tremurând, octogenarul, posibil înlocuitor al lui Arnold Schwarzenegger(guvernatorul inca in exercitiu).

„Sigur, dar pentru ce?”- răspund eu.

„Candidez pentru postul de Guvernator!”- îmi replică bătrânul foarte serios.

Sincer, am rămas mut, l-am privit cu privirea puțin de sus până jos, surprins peste măsură. M-au trecut 1001 de gănduri în acea fracțiune de secundă-despre visul american, egalitate de șanse, diferenţa de atitudine dintre bătrânii resemnați din România,și cei de aici, din USA.

Încercam să-mi aranjez față căzută în contemplare și total siderată de replica „guvernatorului” și după câteva secunde bune de buimăceală îmi revin și mă hotăresc să-l fac fericit pe octogenar cu o semnătură.

Incepusem sa analizez atent hârtia pe care, în ciuda  înfatisarii și vârstei neobișnuite, adunase multe semnături, care i-ar fi permis să între în cursă electorală pentru fotoliul de guvernator, moment în care „guvernatorul” se hotareste să facem cunoștință:

„Mă numesc James Bagley! Vote for me please!”- îmi zice domnia sa, pe un ton de candidat serios.

„Guvernatorul” dă să plece, dar îl opresc cu o întrebare de baraj:

„Care este platformă-program?”

„Vreau să unesc Mexicul cu USA!”-  îmi explică posibilul guvernator în timp ce se îndrepta agale către un Ford Ranger model 1980, pick-up truck , la fel de obosit și prăfuit ca şi stăpânul.

Privirea, insa,  îmi rămâne blocată, pentru câteva secunde bune, pe afişele si cartoanele multicolore cu care era tapat “Rangerul” si pe care se putea citi cu litere de-o schiopa: ”Annex Mexic to USA!”

C-așa-i în tenis! – ar spune regretatul Toma Caragiu.

Eu aș adauga, c-așa-i în USA!

Viorel VINTILA

 


Annex Mexico+to+USA! pics on Sodahead

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …