Home „A evadat” prin pictură

„A evadat” prin pictură

3 min read
0
0
262

Un fost electrician, închis la Penitenciarul din Ploieşti pentru delapidare, a reuşit să „evadeze” din închisoare, ajutat chiar de către cadre.

Este vorba despre Ciprian Balint, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din judeţul Neamţ, care se eliberează de cotidianul penitenciarului cu ajutorul picturii. Deşi nu are studii de specialitate, talentul şi-a spus repede cuvântul, aşa că Ciprian a reuşit să participe, pe timpul penitenţei, la două expoziţii. „Pasiunea pentru pictură a început din şcoala primară. Îmi aduc aminte că, pe vremea aceea, era, pe unul din pereţii clasei unde învăţam, portretul lui Ceauşescu. Am făcut şi eu o copie a lui, în creion, şi mi-a reuşit. Şi de atunci, am făcut sute de picturi. De la natură moartă, la portrete sau peisaj, din toate am lucrat. De când sunt în penitenciar, pictura m-a ajutat să fiu alături de familia mea, imaginar vorbind. Mă cufund în lectura picturii şi visez la cei cinci copii ai mei. Sunt sursa mea de inspiraţie pentru majoritatea lucrărilor mele”, explică Ciprin Balint, deţinut la Penitenciarul din Ploieşti.
Cadrele îi sprijină talentul,
iar colegii îl copiază
„Până în prezent, deţinutul a participat la două expoziţii şi este în continuare sprijinit atât cu materialele necesare, cât şi cu diferite demersuri ca astfel de activităţi să mai fie organizate pe viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploieşti, Cristina Comnea. „Am un coleg de celulă care este foarte încântat de pictură şi am început să-l învăţ. Este o modalitate frumoasă de a evada din penitenciar”, a spus Ciprian Balint. Cea de-a doua expoziţie a lui Ciprian a fost la Cercul Militar din Ploieşti, lansată cu ocazia zilei de 1 martie. M. B.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…