Home „Gaura“ băncilor pe imobiliare: 1 mld. €?

„Gaura“ băncilor pe imobiliare: 1 mld. €?

2 min read
0
0
164

Consultantii imobiliari apreciază că cel puţin un proiect imobiliar din cinci este pasibil de intrare în insolvenţă din cauza restanţelor faţă de bănci, furnizori sau clienţi, astfel că împrumuturile cu probleme, pentru care băncile ar putea fi nevoite să constituie provizioane, s-ar putea ridica la peste un miliard de euro, potrivit calculelor ZF.

Soldul creditelor acordate de către băncile locale pentru construcţii se ridica la nivelul lunii martie la 5,2 miliarde de euro, iar până în prezent au ieşit la suprafaţă doar zece proiecte imobiliare mari cu probleme, pentru care au fost acordate finanţări de circa 230 de milioane de euro, circa 4,4% din total.

“Băncile nu au «tăiat deocamdată craca» marilor proiecte imobiliare”, atrage atenţia consultantul imobiliar Valentin Ilie, CEO al firmei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Băncile au preferat să reeşaloneze o serie de împrumuturi, cu speranţa că actuala criză va lua sfârşit în scurt timp. În plus, nici executarea proprietăţilor nu este o activitate profitabilă, în condiţiile în care investitorii care s-ar încumeta să mai investească în imobiliare sunt puţini.

SURSA: http://www.zf.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…