Home „Jardines Niram” – Un nou Centru Cultural Românesc se va deschide la Madrid!

„Jardines Niram” – Un nou Centru Cultural Românesc se va deschide la Madrid!

7 min read
0
0
409

Defeses Fine Arts Agency

Capitala Spaniei va cunoaşte, începând cu anul 2012, un nou centru cultural, dedicat promovarii culturii române. Este vorba de un spaţiu multifuncţional, situat în centrul Madridului. Cu o suprafaţă de aproape 600 m²,  Jardines Niram (Gradinile Niram, în traducere) vor cuprinde şi un mic parc, unde publicul se va putea delecta cu spectacole, concerte şi chiar expoziţii de artă în aer liber.

Proiectul este iniţiat de promotorul cultural Antonio Calderon de Jesus şi artistul plastic Romeo Niram (fondatorul Editurii şi al Spaţiului Niram din Madrid). Noul spaţiu este conceput ca o structură dinamică, ce va cuprinde un Centru Cultural, Galeria de Artă Calderon de Jesus, dedicata artiştilor consacraţi şi Galeria Nicole Blanco, care va promova artiştii tineri, la început de drum, o zona destinată copiilor, un magazin de obiecte de artă şi bijuterii, o zonă cu scena pentru spectacole şi una de bar-restaurant.

Antonio Calderon de Jesus a declarat că: „punctul de interes al Centrului va fi latura pedagogică. Pe langa organizarea a diverse evenimente culturale, de la expoziţii la lansări de carte, teatru, muzică, se vor organiza activităţi speciale pentru tineret şi copii, cercuri de Pictură, Desen, Fotografie. Educaţia plastică este destul de ignorată în programul şcolar şi, din punctul nostru de vedere, esenţială pentru dezvoltarea copilului. La Centrul nostru, copiii vor avea parte de o zona special amenajată unde vor putea îmbina joaca şi primii paşi în arta plastică, într-un mod plăcut şi atrăgator, în timp ce părinţii se vor bucura în linişte de o expoziţie sau vor asista la un concert.  Pe de altă parte, vor putea să realizeze aceste activităţi în aer liber, în mijlocul naturii şi asta chiar în centrul Madridului, ceea ce presupune o atracţie în plus atât pentru părinţi cât şi pentru copii.”

Antonio Calderon de Jesus este galerist şi consultant în artă, proprietarul a doua galerii în Madrid şi iniţiatorul a numeroase proiecte de cooperare artistică internaţională, în care a angrenat peste 1000 de artişti plastici, în special din România. Pentru eforturile sale de promovare, a fost recompensat atât în Spania cât şi în Portugalia cu numeroase premii. Anul trecut, a primit şi un premiu românesc, în cadrul Galei Celebrităţilor româno-spaniole.

Centrul Cultural va pune un accent deosebit pe promovarea artiştilor români, urmând linia începută  deja prin evenimentele de la Espacio Niram şi de Calderon de Jesus cu amplul video-documentar „Arta Romaneasca”, ce cuprinde prezentări şi interviuri cu artişti români din principalele oraşe dar şi din multe sate şi orase mai mici din toată România.

Antonio Calderon de Jesus declară ca unul din obiectivele principale ale acestui nou Centru este promovarea artiştilor români pe piaţa internaţională de artă. „Dorim să îi convingem pe aceştia de posibilităţile de care dispunem şi să le oferim instrumentul prin care să obţină recunoaşterea creaţiilor lor. Artiştii românii aduc un suflu nou în lumea artei. Principala calitate a artei româneşti sta în faptul că nu este contaminată. Deşi artiştii români se găsesc pe linia a ceea ce înseamna azi arta contemporană, ei au un stil unic, care combina contemporanul cu elemente din trecut. Aceasta unire face arta românească foarte interesantă şi dorim să îi oferim promovarea şi recunoaşterea pe care le merită, într-un spaţiu elegant, central, de înalt nivel.”

Decoraţia interioara a noului spaţiu îi aparţine artistului plastic român Bogdan Ater. „Viziunea mea este să creez un spaţiu luminos, unde statuile, marmura, obiectele de artă să coexiste într-o armonie desăvârşită cu  verdele naturii.”

Se preconizează deschiderea noului spaţiu la începutul anului 2012.

Defeses Fine Arts PR Agency
Madrid
23 august 2011
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…