În perioada 3-4 septembrie 2011, în Câmpina, va avea loc evenimentul „Jocurile copilăriei”, dedicat in special copiilor de toate vârstele, pe B-dul Carol I, de la zona „Casa Cărţii” până la „Hotel Muntenia”. Prin acest eveniment ne dorim reînvierea jocurilor copilăriei în aer liber, încurajarea părinţilor în descoperirea şi dezvoltarea abilităţilor native ale copiilor – sportive sau artistice, dar şi reîntoarcerea la tradiţii, aducând în stradă concursuri, spectacole şi ateliere demonstrative de creaţie.

Evenimentul va începe, atât sâmbătă, cât şi duminică, de la ora 9.00, programele speciale pentru copii terminându-se în ambele zile în jurul orei 19.00. Copii se pot înscrie încă de sâmbătă dimineaţă la concursurile de desene pe asfalt şi de biciclete, care se vor desfăşura sâmbătă, 3 septembrie dar şi pentru cele de role şi ştafetă care se vor desfăşura duminică, 4 septembrie.

Alin Antemir, păpuşar profesionist, îi va purta pe copii în lumea fantastică a teatrului de păpuşi, punând în scenă sâmbătă „Ciubotelele ogarului” si „Marioara şi Vasilache” – un spectacol amuzant nu numai pentru copii, dar şi pentru părinţi şi bunici.Tot sâmbătă, copii din cadrul unui club din Câmpina ne vor face o demonstraţie de step coregrafic interactiv, aducându-ne aminte că alternativa televizorului, a calculatorului sau a jocurilor video poate fi oricând sportul. Pentru că sportul înseamnă şi dans, Ansamblul popular Brăduleţul din Câmpina şi Horaţiu Dance Project din cadrul Clubului Copiilor Câmpina ne vor demonstra sâmbătă cat de distractiv poate fi dansul, atat cel tradiţional, cât şi cel modern.

Duminică dimineaţă, demonstraţia de karate în stil Shotokan a copiilor care activează în cadrul Clubului Aiko din Câmpina va incerca să îi convingă atât pe copii cât şi pe parinţi că sportul oferă siguranţă, încredere de sine, atitudine, chibzuinţă, înţelegere, disciplină, respect, sănătate, toate acestea fiind obţinute numai prin multă muncă, seriozitate şi voinţă.

Rapsodul popular Solyom Ion va susţine duminică dupa amiază un recital de muzică populara la muzicuţă, instrument foarte drag de care nu se desparte niciodată şi pe care îl puteţi găsi şi în cadrul atelierului de sculptură. Membrii ansamblului folcloric „Ca la Breaza” vor încheia în forţă, cum numai ei ştiu, seria evenimentelor din cadrul „Jocurilor copilariei”.

Pe parcursul celor doua zile vor fi deschise 14 ateliere demonstrative de creaţie, la care copii se vor putea înscrie pentru a intra în tainele olăritului, sculpturii, ţesutului, artei origami, picturii pe diferite suporturi- turtă dulce, piele, pânză, discuri -, ale creaţiei de bijuterii croşetate sau confecţionate din fimo, piele, aţă, dar şi ale creaţiei de figurine din marţipan.

Nici părinţii nu vor fi uitaţi, ei putându-se relaxa la terasele special amenajate pentru ei şi pot cumpăra produse sănătoase pentru copii, de la târgul special organizat pentru ei.

……………………..……………………..……………………..
Sponsori: Pizzeria La stada, Cofetariile Delice, Royal N, SC Brun Migi Grupo SRL, SC Alufer Invest SRL, Floricon Salub SA, SC Gercom Business SRL, Apa Talea
……………………..……………………..……………………...

SAMBATA, 3 SEPTEMBRIE – 9.00-11.00 & 16.00-19.00

9.00 –Anuntarea concursurilor si activitatilor ce urmeaza a se desfasura sambata si duminica si indicarea locatiei pentru inscrieri; Se fac inscrierile pentru concursul de desene pe asfalt, biciclete, role, stafeta.

09.30 – 10.00 – CONCURS DE DESENE PE ASFALT
10.30 – 11.00 – TEATRU DE PAPUSI – CIUBOTELELE OGARULUI
16.00 – 17.00 – CONCURS DE BICICLETE
17.00 – 17.30 – STEP COREGRAFIC INTERACTIV – CLUBUL FRIZZLY
17.30- 18.00 – DANS POPULAR INTERACTIV – ANSAMBLUL « BRADULETUL » & IOANA ILIESCU
18.00 – 18.30 – DANS MODERN – HORATIU DANCE PROJECT
18.30 – 19.00 – TEATRU DE PAPUSI – MARIOARA SI VASILACHE

DUMINICA, 4 SEPTEMBRIE – 10.00-12.00 &16.00-17.30

9.00 –Anuntarea concursurilor si activitatileor ce urmeaza a se desfasura sambata si duminica si indicarea locatiei pentru inscrieri; Se fac inscrierile pentru concursul de desene pe asfalt, biciclete, role, stafeta.

09.30 – 10.30 – CONCURS DE ROLE
10.30 – 11.00 – DEMONSTRATIE KARATE – CLUBUL AIKO
11.00 – 11.30 – CONCURS DE STAFETA
16.00 – 16.30 – SPECTACOL MUZICUTA – SOLYOM ION
17.00 – 17.30 – DANS POPULAR –ANSAMBLUL CA LA BREAZA

ATELIERE DEMONSTRATIVE

Se vor desfasura pe tot parcursul celor doua zile,in functie de inscrieri

1. Atelier de tapisat – sustinut de mesterul popular Gina Avram
La atelierul de tapisat veti intra in tainele tesutului popular, mesterul popular Gina Avram aratandu-va cum sa teseti singuri la gherghef un semn de carte pe care il veti putea lua cu voi in calatoriile fantastice din cartile pe care le cititi.

2. Atelier de impletituri din piele – sustinut de artistul handmade Cristina Grumeza
La atelierul Cristinei Grumeza puteti sa invatati sa va faceti singuri aceesorii din impletituri din piele si ata.

3. Atelier de pictura pe piele si crosetat – sustinut de mesterul popular Corina Dascalasu
La atelierul Corinei Dascalasu va puteti creea propriile accesorii invatand sa crosetati, sa pictati pe piele, chiar si sa asamblati singuri o geanta. Corina Dascalasu, artist popular din Falticeni, a absolvit Facultatea de Design Vestimentar din Bucuresti si va asteapta sa va inscrieti la atelierele ei care se desfasoara pe parcursul celor doua zile ale « Jocurilor Copilariei ».

4. Atelier de sculptura – sustinut de mesterul popular Ion Solyom
Rapsod popular, Ion Solyom sculpteaza figurine inspirate din viata de zi cu zi. Il puteti urmari cum realizeaza asemenea figurine din lemn, poate chiar si sa il ajutati sa le finiseze.

5. Atelier de pictura pe turta dulce – sustinut de mesterul popular Elisabeta Onu
Mesterul popular Elisabeta Onu care se afla la a patra generatie de producatori de turta dulce va va invata sa construiti casute din turta dulce si sa pictati chiar voi turta dulce, asa cum va place. In plus, veti putea manca proriile creatii din turta dulce.

6. Atelier de origami & impletituri bratari din material textil & figurine din baloane & face painting- sustinut de Fundatia Zamolxes
La atelierul de origami al Fundatiei Zamolxes va puteti crea singuri cu ajutorul imaginatiei propria lume, o lume din origami, un mic colt de viata: animalutele din hartie cu habitul lor, padurea, floricelele si insecte precum o gradina,dar si stele si constelatii. Aceasta lume origami este pe cale de disparitie daca se vor realiza in continuare defrisari abuzive. In cadrul atelierelor veti mai putea descoperi o lume a baloanelor, pictatului pe fata si a impletiturilor de bratari.

7. Atelier de creatie jucarii din lemn – sustinut de mesterul popular Bedo Zoltan
Zoltan Bedo a venit de la Odorheiu Secuiesc, Harghita, pentru a va invata sa construiti singuri jucarii din lemn. Jucariile lui sunt unicat, din lemn. La atelierul cu jucarii din lemn veti gasi iepuraşi care pasesc, călăreţi sau acrobaţi.

8. Atelier de pictura- sustinut de Irma Margaritoiu
Irma Margaritoiu este fondatoarea clubului pentru pictura Atelierul Irma. Copii care activeaza in cadrul atelierului va vor putea impartasi din experienta lor si va vor arata tehnicile de pictura. Veti putea invata
sa pictati discuri, tricouri, chiar si tablouri si de asemenea veti putea cumpara lucrarile copiilor de la Atelierul Irma.

9. Atelier de creatie figurine din martipan – sustinut de artistii cofetari de la Cofetaria Delice
V-ati intrebat vreodata cum se fac figurinele de pe delicioasele torturi de ciocolata? Artistii cofetari de la Cofetaria Delice va vor arata cum sa va faceti singuri figurine pentru tort folosind martipanul. Dupa ce terminati de creat figurinele, le puteti si manca,s pentru ca sunt dulci si gustoase.

10. Atelier de modelaj in lut, pictura pe sticla- sustinut de Lucia Popa – Clubul Copiilor Campina
Lucia Popa ii va invata pe copii arta modelajului in lut si a picturii pe sticla pe care o impartaseste zi de zi in “Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor din Campina

11. Atelier de prelucrare a sindrilei – sustinut de Pescaru Matei – Breaza
Demonstarie de prelucrare a sindrilei

12. Atelier de olarit – sustinut de mesterul popular Balacs Ferentz – Corund
Mesterul popular Balacs Ferentz va modela lutul la roata olarului, aratandu-le copiilor cat de fascinant este acest mestesug stravechi dar si cata munca se depune pentru realizarea unui obiect din lut.

13. Atelier de ecopodoabe, pictura si lut– sustinut de Clubul de limbi straine Frizzly
Pentru a sustine lumea imaginatiei si a creativitatii, Clubul Frizzly prezinta atelierul de ecopodoabe promoveaza care dragostea pentru natura si pentru frumos, materialele fiind exclusiv naturale , iar bucuria si rabdarea pe care adolescentii le-au strecurat acolo, le fac cu adevarat unice. Pentru a-i apropia pe copii mai mult de lumea minunata a cartilor, Frizzly incurajeaza copiii sa exploreze universul fictiv despre care apoi sa poata exprima idei prin lucrari de natura plastica: pictura, modelaj in lut, machete de carton si multe alte mijloace menite sa dezvaluie ce e mai captivant in lumea cartilor. La atelierul de modelaj din lut copii se pot inscrie doar dupa degustarea unei placinte din livada de meri care fac directplacinta cu mere, aceia care au crescut in cortul lui Frizzly.

14. Atelier de creatie bijuterii din fimo – sustinut de Corlateanu Vasile – Comarnic

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Esti implicat intr-un accident rutier? Iata ce trebuie sa faci!

In conditiile in care tot mai multi oameni au devenit proprietari de masini si au obtinut …