Home „Oxigen”, ecologie si arta fotografica. Expozitie cu materiale din tabara de creatie de la Padina

„Oxigen”, ecologie si arta fotografica. Expozitie cu materiale din tabara de creatie de la Padina

4 min read
0
0
152

Cei cărora li s-a făcut dor de vacanţă şi peisaje montane sunt invitaţi, mâine, de la ora 16.00, în sala „Alexandru Ciucurencu” a Muzeului de Artă, pentru a fi prezenţi la vernisajul unei inedite expoziţii de fotografie, cu profund mesaj ecologic: „Oxigen”. Pe simeze vor fi expuse 75 de lucrări selectate din câteva mii de imagini fotografice realizate în cadrul taberei de creaţie de la Padina, din luna iulie. Iniţiatorul demersului este artistul fotograf Bebe Pitei, dăruit profesor al Şcolii Populare de Arte şi Meserii (SPAM), care i-a coordonat pe cei 25 de participanţi. După ce au străbătut poteci de munte, imortalizând pitorescul peisajelor din Munţii Bucegi, atmosfera de vacanţă, de colectivitate, cu foc de tabără, absolvenţii şi cursanţii de la secţia Arte vizuale, clasa de Tehnică şi Artă Fotografică a SPAM, au prilejul acum să aducă şi în faţa publicului „de acasă” minunatele fotografii. Pentru expoziţia care va fi vernisată la Muzeul de Artă s-a făcut, însă, o selecţie riguroasă, fiind alese lucrările a 10 din cei 25 de tineri care au acceptat provocarea de a se lăsa antrenaţi în această acţiune.

Vernisajul acestei expoziţii care aduce în prim plan frumuseţile naturale, precum şi un aspect… pozitiv al crizei economice – un număr mai mic de turişti şi, deci, şi de gunoaie – va fi prefaţat de proiecţia unui documentar despre întreaga expediţie. Naratorul şi realizatorul filmului care are o durată de 40 de minute este Bebe Pitei, alături de fiul său, Vicenţiu Pitei. „Sunt foarte fericit că s-a realizat acest proiect. A fost o expediţie din care fiecare a avut câte ceva de învăţat. Cei care au participat s-au acomodat cu lipsa.. şoselei, asfaltului, liftului sau a autobuzului. S-au închegat prietenii puternice şi s-au făcut fotografii deosebite”, a menţionat profesorul coordonator Bebe Pitei.

Expediţia de la Padina a avut ca scop scoaterea în evidenţă a degradării mediului înconjurător de către unii turişti care nu respectă cele mai elementare norme de protejare: poluare fonică, gunoaie lăsate la întâmplare şi mutilarea arborilor. Bebe Pitei intenţionează să organizeze, vara viitoare, cea de-a doua ediţie a taberei de artă fotografică „Oxigen” şi, pentru că anul acesta totul s-a organizat în pripă, artistul fotograf a început deja pregătirile şi identificarea unor posibile surse de finanţare.

SURSA: http://www.telegrafonline.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…