Home „Regele Ferdinand“ pleaca la razboi pe 22 aprilie

„Regele Ferdinand“ pleaca la razboi pe 22 aprilie

3 min read
0
0
374

Fregata “Regele Ferdinand”, având la bord un echipaj de 205 marinari şi doi ofiţeri de stat major, va pleca vineri spre Marea Mediterană, unde va participa, alături de forţele NATO la misiunea de instituire a embargoului împotriva Libiei.

Informaţia a fost confirmată de surse oficiale din Ministerul Apărării Naţionale (MapN), dar şi de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit cărora, “cu prilejul plecării în misiune internaţională a Fregatei 221, “Regele Ferdinand”, vineri, la ora 9.50, în portul militar Constanţa, Înaltpreasfinţitul Teodosie va rosti rugăciunea de binecuvântare şi sfinţire a corabiei şi de plecare în călătorie”.

Oficialii din armata română, inclusiv comandantul fregatei, comandorul Mihai Panait, au refuzat să ofere detalii sau chiar au închis brusc telefonul când au fost întrebaţi de reporterii EVZ despre misiunea NATO.

4,5 milioane de euro

Pe 22 martie, preşedintele Traian Băsescu anunţa că Fregata “Regele Ferdinand” va participa cu 207 militari la operaţiunile din Libia unde “va efectua operaţiuni de blocare a oricărei nave suspectate că ar transporta de exemplu, armament către Libia, participăm la operaţiuni la solicitarea NATO, nava va fi gata în 30 de zile”.

Pe 23 martie, guvernul a suplimentat bugetul MApN cu 4,5 milioane euro din fondul de rezervă, “pentru participarea cu forţe la operaţia NATO de impunere a embargoului asupra armelor împotriva Libiei”.

La plecarea fregatei în “misiunea internaţională” sunt aşteptaţi preşedintele Traian Băsescu, ministrul apărării Gabriel Oprea, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Aurel Popa, şi alţi oficiali din armată.

SURSA: http://www.evz.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …