Home „Rodos, ultima vară”

„Rodos, ultima vară”

4 min read
0
0
204

Este titlul cărţii a cărei autoare este jurnalista culturală Doina Cernica, cea care a vrut ca de 8 Martie să ofere fălticenencelor bucuria lansării unei cărţi de suflet. Alături de autoare, la lansare au fost prezente şi două prietene ale domniei sale, Maria Olar – preşedinta Fundaţiei Culturale „Leca Morariu” şi Rozalia Motrici – preşedinta Asociaţiei Culturale „Mircea Motrici”. Cu această ocazie, invitatele autoarei au vorbit fiecare despre ceea ce reprezintă activitatea fundaţiei şi respectiv cea a asociaţiei pe care le reprezintă. Publicul prezent la lansare a fost invitat să viziteze muzeul „Leca Morariu” din Suceava dar şi Casa memorială „Mircea Motrici” din Udeşti, două locuri care le pot aminti tuturor despre doi oameni de prestigiu în cultura suceveană şi naţională. Despre cartea Doinei Cernica au vorbit fălticenencele Gabriela Curtui (muzeograf la Muzeul de Artă Ion Irimescu) şi profesoară de limba română, Mioara Gafencu, ambele încercând să-i convingă pe cititori că lectura cărţii este una uşoară dar şi benefică sufletului, autoarea folosind metafore şi descrieri ce creează imagini.
„Scriu despre un pământ ortodox, apoi vorbesc despre locul în care cavalerii ioaniţi s-au simţit bine, apoi despre Valea fluturilor care se apropie prin vraja ei de Dumbrava minunată a dumneavoastră. O carte care dacă o citeşti, îţi oferă ocazia să călătoreşti imaginar pe insula soarelui”, a spus Doina Cernica. Şi pentru ca sărbătoarea să ajungă la sufletele doamnelor şi domnişoarelor prezente în sala „Pictor Aurel Băeşu”, Laur Hreniuc, elev la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu”din Suceava, a interpretat câteva piese la pian.
Doina Cernica este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi a Uniunii Internaţionale a Presei Francofone, este prozatoare, traducătoare şi o ziaristă cunoscută în presa culturală din Bucovina. Este deţinătoarea a Ordinului Ziariştilor Clasa I Aur şi a numeroase premii pentru publicistică. Poveştile ei au fost distinse cu premii ale Societăţii Scriitorilor Bucovineni, ale Fundaţiei Culturale a Bucovinei, cu Diploma Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău şi cu trofeul Tolkien al Centrului European pentru Promovarea Artelor şi Literaturii Thionville (Franţa).
Silviu Buculei

SURSA: http://www.stirimatinale.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…