Home „The Telegraph“ arată cum a „aşezat“ Prinţul Charles satul Viscri pe harta Europei

„The Telegraph“ arată cum a „aşezat“ Prinţul Charles satul Viscri pe harta Europei

2 min read
0
0
140

Demersul jurnalistic a fost publicat în cotidianul de prestigiu la începutul acestui an şi arată cum a fost influenţată viaţa localnicilor din Viscri de prezenţa Prinţului Charles pe meleagurile româneşti.

Potrivit ediţiei online „The Telegraph”, prinţul a început să viziteze satul Viscri în 1998 şi a cumpărat în inima Transilvaniei două proprietăţi în 2006. Casele prinţului de la Viscri pot fi vizitate atunci când acesta nu se află în vacanţă în România.

„Putem spune cu certitudine că faptul că Prinţul Charles deţine o casă în Viscri a aşezat această localitate pe hartă”, spune Tibor Kalnoky, cel care gestionează proprietăţile româneşti ale prinţului, citat de „The Telegraph”.

Efectele directe ale vizitelor repetate pe care Charles le face la Viscri sunt încurajarea economiei locale. Jurnaliştii de la „The Telegraph” arată că, în ultimii ani, localitatea a înflorit şi a devenit unul dintre locurile preferate ale turiştilor din întreaga lume. La Viscri s-au construit pensiuni, restaurant şi localuri, iar mulţi dintre localnici au ajuns să producă şi să vândă suveniruri celor care trec prin satul lor.

Prinţul Charles a încurajat restaurarea clădirilor vechi şi perpetuarea tradiţiilor. Mai mult, prinţul a propus ca lucrările de modernizare făcute în localitate să se facă respectând mediul natural şi frumuseţile sale.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…