Home Breaking News Stiri interne 20 octombrie – Ziua Mondiala Impotriva Osteoporozei! … esti ‘amenintata’ de aceasta boala ?

20 octombrie – Ziua Mondiala Impotriva Osteoporozei! … esti ‘amenintata’ de aceasta boala ?

4 min read
0
0
174

20 octombrie 2011 este  Ziua MondialaImpotriva Osteoporozei, un pretext deosebit pentru a le arata mamelor noastre ca ne pasa de sanatatea lor.Multe mame ar aprecia cu adevarat un cadou care sa le faca mai fericite, mai sanatoase si care sa le pastreze in viata copiilor lor cat mai mult posibil. Prin pachetul “Multumesc, mama!”, ele vor afla de la cei mai buni medici daca sufera de osteoporoza si vor beneficia de cele mai noi si mai eficiente metode de tratament.

Riscul de osteoporoza. Clientii interesati de primirea kit-ului vor afla detalii de la reprezentantii din receptiile REGINA MARIA, de pe site-ul http://reginamaria.ro/multumescmama/sau sunand la tel: 021 9268.

Osteoporoza este maladia silentioasa deoarece, de obicei, diagnosticul se pune tardiv, atunci cand apar complicatii: fracturile vertebrale si de sold. Aceasta boala, in 80% din cazuri, apare post menopauza, de unde si concluzia ca toate femeile dupa menopauza ar trebui sa-si faca teste screening pentru diagnosticare. Exista doua tipuri de teste: teste screening care se refera la ultrasonografia calcaneana sau falangeana si test de diagnostic care se refera la DEXA, care stabileste diagnosticul de osteoporoza inainte de aparitia complicatiilor.„a declaratDr. Magda Parvu, Medic PrimarReumatologie, Doctor in Stiinte Medicale,Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA.

Programul „Multumesc, mama!” este centrat pe ideea de preventie si permite diagnosticarea din timp a osteoporozei astfel incatmama dumneavoastra sa isi pastreze sanatatea si independenta cat mai mult timp. Testele medicale nedureroase si foarte precise pot oferi informatii despre sanatatea oaselor inainte ca problemele sa apara. La primul control, medicul ii va recomanda un test numit “osteodensitometrie” sau DEXA, daca mama dumneavoastra are peste 65 ani sau are un risc de a avea osteoporoza.

Tratamentul dureaza 12 luni si constain cateva etape in care monitorizarea permanenta a pacientei este esentiala. Intr-o prima etapa, pacienta se prezintala sediile REGINA MARIA pentru osteodensitometrie. Cu rezultatul obtinut, se programeaza la consult la unul dintre medicii din program. Medicul ales va continua sao monitorizeze pe toata perioada programului. In aceasta etapa, mama dumneavoastra va beneficia de tratamente de tip endocrinologic si reumatologic. Urmeaza etapa calificarii pentru tratament care constain: analize de laborator la recomandarea medicului si in consultul de specialitate care va stabili forma de tratament. Cea de-a treia etapa este rezervata tratamentului si monitorizariisi constain tratament injectabil (doar doua injectii timp de un an), consult de specialitate, osteodensitometrie pentru trei segmente (coloanasi sold bilateral) si in consult de specialitate la evaluarea finala.

Osteoporozaeste a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate si afecteaza peste 200 milioane de oameni la nivel mondial si aproximativ 12% din populatia Europei. In Romania, procentul variazaintre 10% si 12%. Osteoporoza este o boala careafecteazafemeile in proportie de 90%, preventia prin diagnosticarea sa din timp fiind esentiala.

Sursa: www.ziarullumina.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…