Home Breaking News Stiri Exclusive A X-a ediţie a Festivalului Naţional de Satiră şi Umor „Zâmbete În Prier” de la Vişeul de Sus

A X-a ediţie a Festivalului Naţional de Satiră şi Umor „Zâmbete În Prier” de la Vişeul de Sus

3 min read
0
0
259

Până în luna martie 2012, umoriştii români îşi pot trimite creaţiile la concursul de epigrame, concursul de parodie şi concursul de volum organizat în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Naţional de Satiră şi Umor “Zâmbete în Prier”, care va avea loc la Vişeu de Sus în perioada 21-22 aprilie.

Temele concursului de epigrame sunt două:

  • „Lenea e cucoană mare/ Care n-are de mâncare” (3 epigrame)
  • „Şcolarul” (2 epigrame) Cuvântul trebuie să apară obligatoriu în catrene.

Pentru concursul de parodie, concurenţii vor pritoci o parodie la poezia „Cântăreţi bolnavi” de Lucian Blaga.

În cazul ambelor concursuri, lucrările vor fi trimise în trei exemplare cu motto şi plic închis, în care se vor arăta identitatea, adresa şi datele de contact, până cel târziu în data de 23 martie, pe adresa:

Lucian Preţa
Casa de Cultură
str. 22 Decembrie nr. 3
Vişeu de Sus, judeţul Maramureş
cod 435700

cu specificaţia “Pentru concursul de epigrame” sau “Petru concursul de parodie”. La concursul de volum, inclusiv antologii, pot participa volumele de umor (epigrame, fabule, proză scurtă etc) tipărite în perioada aprilie 2011 – martie 2012. Lucrările vor fi trimise în două exemplare până în data de 15 martie, pe aceeaşi adresă, cu specificaţia “Petru concursul de volum”.

Concurenţii pot participa la toate secţiunile concursului, fără restricţii. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele:

  • 0262-354131
  • 0262-354639
  • 0741-099253

Festivalul Naţional de Satiră şi Umor “Zâmbete în Prier” este organizat de Casa de Cultură Vişeu de Sus, Cenaclul de Satiră şi Umor “Pupăza” al instituţiei, Consiliul Local şi Primăria Vişeu de Sus, Asociaţia Cultural-Turistică “Hiperboreea”, Despărţământul Vişeu-Iza al Astrei şi Muzeul de Istorie şi Etnografie Vişeu de Sus.

Anca GOJA
Baia Mare
Ianuarie 2012

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…