Home Academia Sinaia „Unitate în diversitate”

Academia Sinaia „Unitate în diversitate”

9 min read
0
0
223

AȘII pe covorul roșu

Gala celor mai buni dintre cei buni

Vlad Oprea: „Preocuparea pentru educaţie şi recunoaşterea valorilor sunt cele mai bune investiţii pe care le putem face pentru viitorul tinerilor noştri.”

Sinaia şi-a sărbătorit şi anul acesta, aşa cum se cuvine, elevii, profesorii şi antrenorii cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Galei “Unitate în diversitate”. Evenimentul, organizat de Primăria Sinaia, la Casinoul din oraş, a reunit sute de elevi, profesori, antrenori şi invitaţi speciali. În foaier, aceştia au fost întâmpinaţi cu şampanie, apoi au fost poftiţi în Sala Oglinzilor, unde a avut loc festivitatea de premiere. Sala Baccara a fost denumită, pentru o seară, “sală de curs”, iar aici au avut acces doar elevii şi sportivii olimpici, profesorii şi antrenorii lor, alături de membrii consiliului local, cetăţenii de onoare şi invitaţii speciali. Salonul cu Struguri a fost însă pregătit special pentru invitaţii şi însoţitorii elevilor şi sportivilor olimpici.

Intrarea în Sala de Curs

Scenariul serii – AS, pe covorul roşu

Vlad Oprea: „În fiecare an, în cadrul acestei gale, sărbătorim unitatea şi diversitatea culturală, educaţională şi de gen a sinăienilor. Preocuparea pentru educaţie şi recunoaşterea valorilor sunt cele mai bune investiţii pe care le putem face pentru viitorul tinerilor noştri. Prezenţa a peste 200 de elevi şi sportivi cu rezultate deosebite la judeţ şi la naţională, cât şi prezenţa a 50 de profesori care i-au pregătit sunt, pentru mine, motive de mândrie, care arată că oraşul nostru este la înălţime. De asemenea, cu această ocazie, le mulţumim olimpicilor şi sportivilor care ne reprezintă cu cinste oraşul, la olimpiadele şcolare şi la concursurile sportive, la nivel naţional şi internaţional şi îi felicităm pe dascălii şi antrenorii care îi îndrumă”

Olimpicii Colegiului Mihail CantacuzinoÎntr-o atmosferă demnă de Oscar, pe covorul roşu au păşit 193 de olimpici, 30 de sportivi, 34 de profesori şi 16 antrenori, de la Colegiul Mihail Cantacuzino, Şcolile George Enescu, Principesa Maria şi de la cluburile sportive din oraş. În deschidere a fost premiată Niţă Bianca, elevă a Colegiului Mihail Cantacuzino, pentru menţiunea obţinută la olimpiada naţională de limba franceză. Alături de ea, pe covorul roşu, a fost cea care i-a îndrumat paşii, profesoara Corina Popa. „Nu există fericire mai mare decât să vezi elevul cu care munceşti la clasă că ajunge la o olimpiadă naţională. Niţă Bianca este o fată deosebită, este un exemplu de bună creştere, de inteligenţă. Pentru mine nu poate fi mândrie mai mare decât să văd că s-a deschis Gala olimpicilor sinăieni cu ea. Este încununarea muncii mele şi a ei, este o senzaţie pe care doar un profesor o poate trăi. Mă bucur că domnul primar apreciază munca noastră, a profesorilor şi că a organizat această gală. Sper să nu se termine niciodată această recunoaştere a învăţământului sinăian, pentru că este un lucru motivant”, a spus Corina Popa, profesoară de limba franceză a Colegiului Mihail Cantacuzino.

În aplauzele invitaţilor, pe covorul roşu au păşit, rând pe rând, şi cei mai buni elevi şi sportivi din Sinaia, alături de dascălii şi antrenorii lor.

Olimpicii Clubului Sportiv Şcolar SinaiaOlimpicii au primit diplome şi premii în bani, în valoare totală de 31 000 lei şi au fost felicitaţi de Primarul Vlad Oprea care este mândru de reuşitele învăţământului sinăian.

 

Directorii şcolilor sinăiene apreciază Academia Sinaia ca pe o recunoaştere a valorii învăţământului din oraş

Lăcrimioara Cojoianu, directorul Colegiului Mihail Cantacuzino: „Gala Unitate în diversitate înseamnă recunoaşterea valorilor oraşului Sinaia, de la Şcoala George Enescu, de la Şcoala Principesa Maria, de la Colegiul Mihail Cantacuzino şi de la Cluburile sportive”.

Rodica Rădulescu, directorul Şcolii George Enescu: „Această Gală înseamnă o recunoaştre a muncii profesorilor de la Şcoala George Enescu, a calităţii învăţământului din şcoala noastră şi o promovare a elevilor. Mulţumesc învăţătorilor şi profesorilor pentru truda depusă, pentru colaborare, iar copiilor pentru faptul că au ştiut să meargă exact unde trebuie”.

“Sala de Curs”Adrian Calciu, directorul Şcolii Principesa Maria: „Mulţumesc Primăriei Sinaia pentru această gală, profesorilor pentru munca depusă, dar şi elevilor, pentru că fără ei, această Gală nu ar fi existat. Viitorul unui oraş sunt tinerii şi faptul că avem atâţia olimpici demonstrează că Sinaia este un oraş care are un viitor”.

Şi cum a fost o seară de sărbătoare, nu a lipsit nici muzica. Atmosfera a fost incendiară şi toată lumea a dansat pe ritmurile muzicii interpretate de Maria Radu & Band şi DJ Ryno& Sylvia.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…