Home Afectiunile aparatului digestiv dezbatute la “GastroFest”

Afectiunile aparatului digestiv dezbatute la “GastroFest”

5 min read
0
0
346
Prima ediţie a Simpozionului Național “GastroFest”, desfăşurat în perioada 14-16 octombrie 2010 la Sinaia, s-a bucurat de un real succes.  În cadrul acestui eveniment au fost invitaţi medici specialişti de renume, care au atras atenţia asupra unora dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă românii, respectiv afecţiunile aparatului digestiv. “GastroFest” a fost un eveniment organizat de Worwag Pharma România, una dintre cele mai importante companii farmaceutice la nivel internaţional, cu sprijinul Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie.
Medicii specialişti reputaţi invitaţi la acest eveniment, precum prof. univ. dr Amorin Popa, şeful Comisiei Naţionale de Diabet, conf. dr. Paul Porr, medic primar medicină internă şi gastroenterologie şi în același timp moderatorul “GastroFest”, prof. univ. dr. Mircea Diculescu, medic primar medicină internă şi gastroenterologie Institutul Clinic Fundeni şi preşedinte successor al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie şi conf. dr. Paula Szanto, medic primar medicină internă şi gastroenterologie Spitalul Clinic de Adulţi Cluj-Napoca, au tras un semnal de alarmă în privința afecţiunilor aparatului digestiv, afecţiuni grave care pot deveni mortale. Potrivit dr. Norina Gâvan, country manager Worwag Pharma România, organizatorul “GastroFest”, evenimentul va deveni o tradiţie.
Una dintre temele dezbătute la Simpozionul Național “GastroFest”a fost “Steatoza hepatică non-alcoolică la pacientul cu sindrom metabolic şi/sau diabet zaharat”. Prof. univ. dr. Amorin Popa, şeful Comisiei Naţionale de Diabet, a atras atenţia asupra faptului că ficatul gras non-alcoolic este prima nouă boală descrisă în secolul 21 ca entitate morbidă bine definită. Totodată este şi cea mai frecventă boală de ficat întâlnită, atât la populaţia de bătrâni, cât şi la copii, fapt ce stârneşte îngrijorarea specialiştilor.
O altă temă de o importanţă aparte a fost “Pierderile de fier pe tract digestiv superior”, prezentată de prof. univ. dr. Mircea Diculescu, medic primar medicină internă şi gastroenterologie Institutul Clinic Fundeni şi preşedinte successor al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie. Cel mai reputat gastroenterolog din România a atras atenţia asupra subiectului anemia prin carenţă de fier.
Un semnal de alarmă a tras şi conf. dr. Paula Szanto, medic primar medicină internă şi gastroenterologie la Spitalul Clinic de Adulţi Cluj-Napoca, în privința afecţiunilor aparatului digestiv, mai ales în cazul varicelor esofagiene.
Bolile gastrointestinale, hepatice, colecistice sau pancreatice au fost cauza principală a decesului a aproximativ 15.400 de români. În acest context, Simpozionul Național “GastroFest”, organizat de Worwag Pharma România, a avut ca scop îmbinarea caracterului ştiinţific cu latura umană, pentru a sensibiliza opinia publică şi pentru a-i determine pe oameni să acorde mai multă atenţie sănătăţii.
Sursa: SanatateaTV
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …