Home Stiri Recomandate Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

6 min read
0
0
144

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine faptul că terasele în aer liber funcționează în funcție de condițiile meteo și de anotimpul în care ne aflăm. Astfel, sezonul rece determină de multe ori închiderea simplelor terase, terase neînchise sau protejate de diverse dispozitive de încălzire. Cu toate acestea, chiar și sezonul cald poate să aducă provocări, motiv pentru care majoritatea spațiilor deschise aleg să se folosească de ajutorul unui produs – copertina retractabila.

O copertină retractabilă are rolul de a proteja terasa fie de razele soarelui sau de ploi nedorite și vânt puternic. Aceasta se deschide doar la nevoie printr-un mecanism foarte simplu, mecanism ce s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Aceste copertine pot să aibă dimensiuni variate, design diferit și funcționalitate sporită de prezența unor accesorii sau a unor artificii introduse în procesul de producere. Mai multe despre aceste copertine în rândurile următoare.

 

Cum funcționează o copertină retractabilă?

O copertină retractabilă este un produs ce ajută la acoperirea teraselor. Aceasta este montată pe peretele principal al spațiului folosit și are o modalitate foarte subtilă de strângere astfel că aceasta nu este deranjează ochiului când nu este deschisă. Copertina poate fi acționată manual sau prin intermediul unei telecomenzi ce acționează un mecanism electric. Atât cele acționate manual, cat și cele automate se pot strânge în două maniere: fie materialul copertinei permite rularea, fie acesta se strânge cu ajutorul a două picioare care mențin forma copertinei cât aceasta este deschisă.

 

Din ce este realizată o copertină?

Copertinele au, în general, două componente principale: scheletul care menține copertina propriu-zisă și copertina propriu zisă. Scheletul este realizat din material metalic, material rezistent la condiții meteo nefavorabile și la temperaturi schimbătoare., dar materiale care nu se uzează foarte ușor, copertina fiind acționată aproape zilnic. Partea principală este însă copertina retractabilă propriu-zisă, adică materialul ce va acoperi terasa.

Alegerea materialului este un aspect foarte important. Acesta trebuie să fie un material rezistent și impermeabil, acesta fiind de multe ori supus ploilor și ninsorilor, dar și unor vânturi puternice. De asemenea, materialul trebuie să prezinte și rezistență termică, el fiind supus puterii razelor soarelui, dar și înghețului din timpul iernilor grele.

 

De ce accesorii se poate folosi un astfel de produs?

Deși copertina pare un produs foarte simplu, el se poate bucura și de o serie de accesorii. Dintre acestea, cele mai importante de menționat sunt cutia de depozitare, inserția de leduri, dar și brațele telescopice verticale. Cutia de depozitare este o parte montată pe perete cu posibilitatea de închidere. Astfel, materialul copertinei va fi protejat. Ledurile se pot insera pe picioarele metalice ale copertinei, oferind astfel lumină spațiului protejat de copertină, iar brațele telescopice verticale au doar rolul de a oferi o extra protecție împotriva vântului puternic.

La cine pot găsi pachete care să conțină și accesoriile menționate?

Unul dintre locurile în care cu siguranță veți găsi produse care să conțină și accesoriile menționate poartă numele de Soraltechnik. Aceștia pot fi găsiți la adresa soraltechnik.ro. Acest site vă oferă informații suplimentare despre modelele alese de copertine, dar vă invită și să verificați restul ofertei de produse care conține tamplarie lemn cu geam termopan sau uși de intrare de înaltă calitate. Intrați acum și găsiți produsul potrivit pentru dumneavoastră.

 

Date de contact:

Telefon: 031 430 40 33

E-mail: office@soraltechnik.ro

Adresa: Bulevardul Pipera 59, Voluntari, Ilfov

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Coșuri de fum: ceramice sau din inox?

Ai făcut o schimbare în propria locuință și ai trecut de la centrala pe gaz la un sistem d…