Home Breaking News Stiri Exclusive Antologia Universală a Poeziei Româneşti Contemporane „Meridiane Lirice” – Armonii Culturale 2012

Antologia Universală a Poeziei Româneşti Contemporane „Meridiane Lirice” – Armonii Culturale 2012

7 min read
3
0
691

Gheorghe A. STROIA,

La aniversarea unui an de existenţă on-line a revistei universale de creaţie şi atitudine „Armonii Culturale”, invităm creatorii români de poezie, să participe la realizarea un nou proiect, ce are scopul de a promova poeţii de limbă română de pe toate meridianele globului. Pe lângă promovarea poeziei de calitate, ce respectă valorile perene ale spiritualităţii româneşti, se urmăresc şi:  stimularea interesului pentru poezie a tinerei generaţii, implicit posibilitatea de afirmare a tinerilor poeţi, crearea unui schimb de experienţă motivant şi constructiv, a unui dialog pozitiv şi sinergic.

Revista Armonii Culturale lansează azi, 1 martie 2012 o nouă provocare: ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEŞTI CONTEMPORANE „MERIDIANE LIRICE” –  ARMONII CULTURALE 2012.

METODOLOGIA DE ELABORARE A ANTOLOGIEI CUPRINDE URMĂTOARELE ETAPE:

 • Primirea materialelor
 • Textele cuprinzând doar poezie nu vor depăşi 6 pagini în format A4;
 • Redactarea textelor va fi făcută în Word, Times New Roman 12 pct, spaţiere la 1 rând, cu diacritice;
 • Textele vor fi expediate în perioada 1 martie – 1 iulie 2012. Orice material trimis după expirarea acestei perioade nu va fi luat în considerare;

Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail a redacţiei revistei Armonii Culturale redactie@armoniiculturale.ro (cu menţiunea „MERIDIANE LIRICE”) şi vor fi însoţite de un CV literar – în rezumat – de maximum 1/2 pagină A4 şi de o fotografie a autorului (de preferinţă recentă), cu rezoluţie de minim 200 dpi. CV-ul va conţine datele autorului (data şi localitatea naşterii, telefon, e-mail) cât şi adresa poştală de corespondenţă (a localităţii de domiciliu).

 • Materialele vor fi însoţite – de asemenea (dar nu în mod obligatoriu) – şi de 2-3 referinţe critice (maximum ½ pagină A4).
 • Textele expediate în alt format sau cu alte caracteristici decât cele specificate, nu vor fi luate în considerare.
 • Selectarea textelor se va finaliza cu publicarea pe site-ul revistei www.armoniiculturale.ro a listei autorilor antologaţi, până cel mai târziu 15 august 2012.
 • Editarea, înregistrarea CIP şi tipărirea antologiei va fi făcută până cel mai târziu 1 octombrie 2012.
 • Expedierea prin poştă a Antologiei universale a poeziei româneşti contemporane „Meridiane Lirice” Armonii Culturale 2012.

Realizarea Antologiei nu presupune din partea autorilor nici un fel de obligaţii materiale, înscrierea spre antologare fiind liberă şi deschisă, în egală măsură, oricărui poet valoros de limbă română, din ţară sau din diaspora şi indiferent de vârstă. Fiecare autor va putea achiziţiona Antologia în numărul dorit de exemplare, numai la solicitarea expresă a acestuia.

Preţul/exemplar al Antologiei va fi stabilit la finalizarea editării şi formatării întregii lucrări, în funcţie de numărul autorilor antologaţi. Expedierea se va face prin Poşta Română, cu plata ramburs (taxele poştale incluse), la recepţionarea coletului cu numărul de exemplare comandat.

Antologia va avea următoarele caracteristici: format A4, foto-color, text alb-negru, hârtie 80 g, coperta broşată, laminată – carton lucios 300 g. Lucrarea va fi ilustrată de artistul bucureştean MIHAI CĂTRUNA şi va cuprinde un număr de maximum 20 lucrări de artă grafică.

Lansarea oficială a Antologiei universale a poeziei româneşti contemporane „Meridiane Lirice” Armonii Culturale 2012, va fi făcută la o dată şi într-o locaţie ce vor fi comunicate cu cel puţin 30 de zile înaintea evenimentului. Se vor putea organiza şi alte lansări ale Antologiei, în cadrul altor manifestări culturale (expoziţii, târguri de carte, vernisaje, ş.a.).

Aşteptăm textele dumneavoastră, pe adresa redacţiei (redactie@armoniiculturale.ro) în perioada 1 martie – 1 iulie 2012. Orice nelămurire legată de prezenta metodologie, poate fi clarificată prin expedierea unui mesaj pe adresa de e-mail specificată sau telefonic la nr. 0741-078.627, 0733-636.116.

ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!

Gheorghe A. STROIA
Redacţia Armonii Culturale
1 Martie 2012

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

3 Comments

 1. Marian Malciu

  6 martie 2012 at 2:55 PM

  Iniţiativă lăudabilă, încurajatoare. Felicitări!
  Aş dori să ştiu, în numele tuturor prietenilor care mă întreabă, ce presupune o asemenea “antologie”, raportată la numele autorului ce apare pe coperta volumului, pe paginile fiecărui autor de poezie în parte, dar şi la drepturile celui care o publică, raportate toate la drepturile autorilor ce publică în aceste pagini.
  De asemenea sunt întrebat, de o parte mai mică de prieteni, dacă există un sistem ori o modalitate de urmărire a tirajului şi vânzării. Cine este beneficiarul sumelor dobândite la diferite lansări repetate ale volumului în cauză, după ce AUTORII şi-au plătit cartea la care aveau deja drept de autor? Ce ori în ce scop se vor folosi sumele acumulate şi de către cine?
  Mulţumesc şi scuze pentru deranj!

 2. George Stroia

  6 martie 2012 at 4:03 PM

  Stimate domnule Malciu,
  Antologia nu este scoasă în scopuri comerciale, de însuşire a unor drepturi financiare sau merite nejustificate atribuite unei persoane fizice sau juridice anume. Vă asigur, cu toată buna credinţă, că Antologia este doar un mijloc (să zicem onorabil, chiar şi pentru autori) de promovare a culturii şi, implicit, a poeziei româneşti. Antologia va putea fi achiziţionată doar la comandă, neexistând posibilitatea executării unui tiraj cu un nr. de exemplare mai mare decât cele solicitate. Cu preţuire, George Stroia

 3. Marian Malciu

  6 martie 2012 at 5:35 PM

  Mulţumesc pentru răspunsul ferm!
  Voi comunica întocmai acest text celor care m-au întrebat pe mine.
  Eu nu aş fi la primul caz de acest gen. Am mai publicat, dar toate datele se comunicau împreună cu primul anunţ. Îmi public pe cont propriu cărţile. Sunt persoane care m-au rugat să intervin pentru a obţine lămurrile la care am dat curs.
  Vă sugerez ca, înainte de a da BPT, să oferiţi autorilor forma şi conţinutul complet al volumului, inclusiv copertele, comunicându şi preţul în eventualitatea înscrierii altor persoane la un număr de cărţi.
  Pentru a înlătura orice suspiciuni, încercaţi să înscrieţi numele fiecărui autor pe paginile care poartă scrierile lui! De aici au izvorât suficiente suspiciuni în alte situaţii…
  Vă doresc poezie de calitate şi succes deplin!

  Cu stimă şi prietenie,
  Marian Malciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…