Home Braşovul reales vicepreşedinte în Asociaţia Europeană „Energy Cities”

Braşovul reales vicepreşedinte în Asociaţia Europeană „Energy Cities”

4 min read
0
0
341

Municipiul Braşov a fost reales, la sfârşitul săptămânii trecute, în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Europene „Energy Cities”, în şedinţa noului Consiliu Director al asociaţiei.

Au participat reprezentanţi ai 70 de municiaplităţi din cele câteva sute care fac parte din această asociaţie. Alegerile pentru Consiliul Director s-au făcut prin vot secret, Braşovul fiind singura municipalitate care a fost realeasă în funcţia de vicepreşedinte. Directorul executiv al Agenţiei locale pentru Managementul Energiei (ABMEE), Camelia Raţă spune că a fost o competiţie acerbă, iar realegerea municipiului Braşov în această funcţie confirmă paşii şi proiectele realizate de Braşov în implementarea politicilor de eficienţă energetică.

Preşedinte al „Energy Cities” a fost reales oraşul Heidelberg (Germania), iar vicepreşedinţi, alături de Braşov, sunt Leicester (Regatul Unit al Marii Britanii), Vila Nova de Gaia (Portugalia) şi Bruxelles (Belgia). La această conferinţă, municipiul Braşov a fost reprezentat atât de Camelia Raţă, cât şi de viceprimarul Miklos Gantz. Cei doi au prezentat paşii făcuţi în politica de eficienţă energetică şi pentru atingerea obiectivului de salvare a unui procent de 20% din energia primară produsă la nivel european până în anul 2020. „Am prezentat planul de implementare a proiectelor de izolare termică a blocurilor şi a instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local, proiectul de reglementare a circulaţiei auto în vederea reducerii emisiilor de monoxid de carbon, în principal prin realizarea ocolitoarei municipiului Braşov, dar şi prin amenajarea de sensuri giratorii.

httpv://www.youtube.com/watch?v=iEE9WbBm7jg

Un alt proiect prezentat a fost cel de introducere a iluminatului inteligent, care se află în fază de încercare la Braşov, dar în scurt timp sperăm să îl implementăm în întreg oraşul. Am rămas surprins să văd aprecierea din cadrul acestei asociaţii pentru municipiul Braşov şi pentru proiectele pe care le derulează în acest domeniu. Tocmai de aceea Braşovul a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al «Energy Cities»”, a spus viceprimarul Miklos Gantz.     (C.H.)

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…