Home Breaking News Stiri Exclusive Care sunt cele mai frecvente boli ale copiilor și cum pot fi tratate?

Care sunt cele mai frecvente boli ale copiilor și cum pot fi tratate?

6 min read
0
0
923

Ca părinte, primul lucru de care îți faci griji este sănătatea și starea de bine a copilului tău. Majoritatea părinților știu că în momentul în care vrei ca piticul tău să fie în regulă din toate punctele de vedere, trebuie să ai grijă de alimentația lui, să te asiguri că se odihnește suficient, că face destulă mișcare, că este în siguranță și că vizitează medicul periodic pentru a putea ține evidența asupra lui și preveni eventualele probleme de sănătate.

Iată care sunt cele mai frecvente boli sau infecții ale copilăriei și cum pot fi tratate

Gripă

Gripa este o boală respiratorie contagioasă, frecventă în lunile de iarnă – primăvară, produsă de virusuri gripale. Copii fac parte din categoria de risc a acestei afecțiuni, iar de aceea este recomandată administrarea vaccinului antigripal. Printre simptome se numără febră, tuse, durere de gât și de cap, dureri musculare, oboseală și vărsături sau diaree. Se poate trata prin antivirale, care reduc perioada de îmbolnăvire cu maximum 2 zile și pot preveni pneumonia.

Rujeolă

Rujeola sau pojarul, este o boală virală, foarte contagioasă, care se răspândește prin aer și poate fi intalnita la copiii nevaccinati sau vaccinati incomplet. Simptomele apar în jur de 10 zile de la contactul cu virusul și constau în febră, tuse, rinoree și ochi roșii. Apoi, apar pete mici, roșii, pe cap și față, după care se răspândesc pe tot corpul. Pojarul nu are un tratament specific, dar ce pot face părinții înainte să ajungă la medic este să îi ofere multe lichide și să se asigure că se odihnește suficient.

Varicelă

Varicela durează aproximativ o săptămână și se manifestă prin apariția unor bubițe roșii care provoacă mâncărimi. Între 250 și 500 de bubițe erup mai întâi pe față, piept și spate, iar apoi se distribuie pe tot corpul. Printre simptome se numără febră oboseală, durere de cap și pierderea poftei de mâncare. Vărsatul de vânt poate fi o afecțiune gravă, mai ales la bebeluși sau copii cu un sistem imunitar foarte slab. Dacă micuțul tău a fost infectat, sună-ți doctorul pediatru, folosește o loțiune calmantă pe bază de calamină pentru ameliorarea senzației de mâncărime și ai grijă ca unghiile copilului tău să fie tăiate.

Paraziți intestinali

Acestea sunt organisme care trăiesc și se hrănesc din resursele organismului uman. Transmiterea este mai frecventă la copii deoarece aceștia încă au un sistem imunitar slab. Se întâlnește mai ales la micuții care merg în creșe, grădinițe sau școli și se poate transmite prin mâini nespălate, contactul cu obiecte contaminate (jucării, prosoape, clanța ușii), ingestia de alimente nespălate, prin contactul cu o persoană infectată sau din cauza lipsei unei igiene riguroase. Simptomele pentru paraziți intestinali la copii se manifestă prin dureri abdominale, febră, diaree, grețuri, cefalee, inapetență sau senzație de sațietate precoce. Dacă vizita până la medicul de familie durează, vezi 5 tratamente naturiste aici de la Putereaplantelor.ro pentru paraziți intestinali care îți vor ajuta copilul să își revină.

În concluzie, fie că pruncul tău trece prin perioade de răceală sau de boală, sau nu, important este să fii mereu informat în legătură cu eventualele boli prin care poate trece și simptomele acestora și să îți contactezi medicul pediatru în cazul în care observi că ceva este în neregulă.

Sursă foto: unsplash.com

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…