Home Cercul pastoral „Speranţă şi vindecare” al preoţilor de caritate din Judeţul Prahova

Cercul pastoral „Speranţă şi vindecare” al preoţilor de caritate din Judeţul Prahova

2 min read
0
0
240

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost înfiinţat Cercul Pastoral „Speranţă şi vindecare” al preoţilor de caritate din judeţul Prahova. Prima întâlnire a acestor preoţi a avut loc astăzi, 20 septembrie, în sala de consiliu a Spitalului General „C.F. Ploieşti” şi a avut tema „Pastoraţia preotului de caritate, astăzi, între tradiţional şi modernism”, informează TRINITAS TV.

Lucrările au fost precedate de oficierea Sfintei Liturghii la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din incinta instituţiei sanitare.

„Vorbind de prima conferinţă vreau să vă spun că este o noutate pentru noi, dar în acelaşi timp este şi o bucurie pentru faptul că astăzi am avut posibilitatea să-i cunosc pe toţi preoţii de caritate din judeţul Prahova. Ei sunt în număr de 18 şi activează în spitale, aşezăminte şi penitenciare. Cu timp şi fără de timp se ostenesc pentru ca acei pe care societatea de obicei îi lasă în plan secundar Biserica nu-i uită. Dimpotrivă, Biserica a făcut eforturi deosebit de mari pentru ca aceştia să poată beneficia de asistenţă religioasă în permanenţă”, a declarat Pr. Protopop Ştefan Muşat, Protopopiatul Ploieşti.

La întrunirea de astăzi au luat parte preoţi care deservesc spitale, aşezăminte sociale, unităţi ale Jandarmeriei şi penitenciare din judeţul Prahova.

Sesiunile din cadrul Cercului Pastoral „Speranţă şi vindecare”, adresat preoţilor de caritate din judeţul Prahova, vor fi organizate la fiecare trei luni.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …