Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Clarificări din partea Primariei Busteni privind soarta Monumentului Eroilor – Crucea de pe Caraiman

Clarificări din partea Primariei Busteni privind soarta Monumentului Eroilor – Crucea de pe Caraiman

2 min read
0
0
817

Memorandumul aprobat de Guvern prin care “Monumentul Eroilor – Crucea de pe Caraiman” a fost preluat în administrare și întreținere de Ministerul Apărării Naționale a stârnit reacții printre localnici, iubitori ai muntelui sau pe rețelele de socializare.

0

Conform documentului, monumentul a fost preluat de la Consiliul Local Bușteni care nu dispune de fondurile necesare pentru reparații. Este vorba de 6 milioane de lei. Problema s-a transformat ș în una politică, primarul Bușteniului reproșând fostelor guvernări că au promis și nu au făcut.

Monumentul va intra în scurt timp în reparații, iar la finalizarea lucrărilor Crucea de pe Caraiman va fi repusă în circuitul turistic cu o serie de îmbunătățiri.

Conform Listei Monumentelor Istorice alcătuite de Ministerul Culturii, Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munţii Bucegi, este un monument istoric clasat în grupa A, avand valoare naţională şi universală. Monumentul a fost construit intre anii 1926 si 1928, la altitudinea de 2.291 de metri. Acesta are o înălțime de 39,5 metri și a fost inclus în Cartea Recordurilor. Lucrările de reabilitare ar trebui finalizate înainte de 1 Decembrie 2018, atunci când prin Programul Național “România 100” se va sărbători un secol de la crearea statului național, unitar, român.

12734128_1077501848948280_1024493115511966726_n

SURSA: http://www.vptv.ro
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…