Home Comunicate din partea Societăţii „Junimea Română” din Montreal

Comunicate din partea Societăţii „Junimea Română” din Montreal

9 min read
0
0
368

Otilia TUNARU prezintă:

SERBARE ŞI CONCURS CU OCAZIA ZILEI DE 1 IUNIE

Junimea Romana din Montreal-Scoala pentru minte, inima si cultura anunta concursul de literatura si arta dedicat Zilei Internationale a Copilului. Acest proiect se adreseaza tuturor copiilor cu varsta de pana la 16 ani. Concursul intitulat Lumea reflectata in ochii de copil – Regard d’enfant sur le monde invita copiii sa imagineze lumea in viziunea lor, desenand sau redactand un text pe aceasta tema.

Textele pot fi scrise in limba romana si/sau franceza, in proza sau versuri, si vor avea maxim trei pagini. Creatiile plastice pot fi realizate in tehnica de lucru la alegere: desen, acuarela, pictura, colaj, origami, bricolaj, ceramica, tapiserie, etc.

Lucrarile copiilor trebuie trimise pana la data de sambata 4 iunie, pe adresa scolii Junimea Romana din Montreal: Pavillon Lalemant du Collège Jean-de-Brébeuf, Secteur D3 ; 5625, rue Decelles, Montréal, H3T 1W4. Cursurile scolii se desfasoara in fiecare sambata intre orele 9:00 si 14:00, deci va puteti deplasa la aceasta adresa. Pe o pagina separata trebuie sa fie precizate coordonatele: numele, institutia de invatamant la care copilul urmeaza cursuri, localitatea unde locuieste, numarul de telefon si adresa de e-mail a parintilor.

Lucrarile vor fi expuse si premiate in cadrul celei de-a patra editii a evenimentului intercultural Vine vacanta!-Vive les vacances! Spectacolul prezinta dansuri si cantece dedicate zilei de 1 Iunie si bucuriei cu care intampinam vacanta de vara. Sambata 11 iunie, 19:00 – Centre Saint-Louis-de-Montfort: 25, rue Saint-Louis, Laval. Pentru primele trei locuri se vor acorda premii si diplome. Copiii sunt invitati sa participe la eveniment alaturi de familie, colegi si prieteni de orice nationalitate. Intrarea este gratuita. Va multumim anticipat pentru participare, va asteptam cu mult drag! Rezervari pentru activitati :

contact@junimeamontreal.org

sau tel : 514 884-6530

Sursa: Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura; www.junimeamontreal.org

PE LANGA ORARUL SCOLII, SUNT PREVAZUTE SI ALTE EVENIMENTE IN CADRUL PROGRAMULUI SESIUNII DE PRIMAVARA

Sambata 4 iunie, 13:15-Analiza comparativa din perspectiva istorica : Romania-Canada. Expozeu cu public, pregatit si sustinut de Prof. Cosmin Marius Soare.

Duminica 12 iunie, 14:15-Serbare de inchidere a anului scolar. Teatru-Ispravile lui Pacala si Ridichea uriasa-, cantece si poezii, premierea participantilor la concursul de matematica. Expozitie de arta si expozee Personalitati si locuri din Romania pe care le indragesc. Prezentarea colectivului scolii si a programului anului scolar 2011-2012.

DEBUTUL SERIEI DE ACTIVITATI INTALNIRI CULTURALE SI RECREATIVE

Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura anunta debutul seriei de activitati Intalniri culturale si recreative, in cadrul carora se organizeaza grupuri de copii care vor asista la concerte, vizite in muzee si alte activitati educative. Aceasta noua serie de activitati din cadrul scolii s-a conturat ca urmare a aprecierilor de care s-a bucurat excursia la Ottawa pentru a vizita Ambasada Romaniei, Parlamentul Canadei, Muzeul civilizatiilor si Festivalul lalelelor (din data de 8 mai).

Scopul acesteti intiative este de a dezvolta curiozitatea intelectuala a copiilor, de a-i initia la muzica, teatru si alte genuri de arta, de a explora stiinta, lectura si noi orizonturi ale cunoasterii. Totodata, elevii scolii vor avea ocazia de a intalni artisti de elita, vor impartasi cu alti colegi emotia unui spectacol sau bucuria de a descoperi un domeniu care-i fascineaza. Copiii vor fi supravegheati si indrumati de persoane din comitetul administrativ al scolii si de profesori. Intrarea copiilor la spectacole va fi gratuita.

Seria Intalniri culturale si recreative va demara cu evenimentul Maestrii harpei, care pune in valoare artista de renume international Stana Bunea. Concertul va avea loc duminica, 29 mai 2011 la ora 18:30, in sala de spectacole a scolii de muzica Vincent D’Indy (628, Chemin Côte-Ste-Catherine, H2V 2T3). Dupa spectacol, copiii vor lua parte la aniversarea-surpriza a d-nei Stana Bunea, fiind invitati sa savureze un tort urias si sa asiste la cocktail-ul la care vor fi prezenti artisti, jurnalisti, reprezentanti ai Consulatului General al Romaniei la Montréal.

Vor continua iesiri in grup la alte evenimente variate : vernisajul expozitiei ecologice Pictura cu cafea si cu henné (joi, 9 iunie, 18:00 la Musée des Maîtres et artisants du Québec: 615 avenue Ste-Croix); spectacolul Vine vacanta!, dansuri si cantece pentru copii (sambata, 11 iunie, 19:00- Centre Saint-Louis-de-Montfort : 25, rue Saint-Louis, Laval); recital de muzica si poezie Dor de Eminescu in interpretarea actorului Ion Caramitru (joi, 30 iunie, 20:00-Théâtre l’Entrepôt : 2901, boul. St-Joseph, Lachine).

Sursa: Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura; www.junimeamontreal.org

PE LANGA ORARUL SCOLII, SUNT PREVAZUTE SI ALTE EVENIMENTE IN CADRUL PROGRAMULUI SESIUNII DE PRIMAVARA

Intrarea este libera. Rezervari pentru activitati : contact@junimeamontreal.org sau tel : 514 884-6530

Sambata 4 iunie, 13:15-Analiza comparativa din perspectiva istorica : Romania-Canada. Expozeu cu public, pregatit si sustinut de Prof. Cosmin Marius Soare.

Duminica 12 iunie, 14:15-Serbare de inchidere a anului scolar. Teatru-Ispravile lui Pacala si Ridichea uriasa-, cantece si poezii, premierea participantilor la concursul de matematica. Expozitie de arta si expozee Personalitati si locuri din Romania. Prezentarea profesorilor si a programului anului scolar 2011-2012.

Otilia TUNARU

Montreal, Canada

mai-iunie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…