Home Stiri Recomandate Coșuri de fum: ceramice sau din inox?

Coșuri de fum: ceramice sau din inox?

7 min read
0
0
146

Ai făcut o schimbare în propria locuință și ai trecut de la centrala pe gaz la un sistem de încălzire pe bază de sobe, șeminee sau centrală pe lemne? În contextul în care prețul gazului este unul incert de la o zi la alta din cauza situației globale, foarte mulți oameni aleg să se întoarcă la încălzirea pe lemne.

Foarte important este, însă, să te gândești și la sistemul de evacuare al fumului. În acest sens, ai la dispoziție atât cosuri de fum din inox, cât și modele ceramice. Dacă nu ești sigur spre care din cele 2 categorii să te îndrepți, rândurile de mai jos îți vin în ajutor!

Care sunt criteriile de alegere a celor mai bune coșuri de fum?

Înainte de a face o investiție într-un coș de fum, trebuie să știi care sunt aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a beneficia de eficiență pe termen lung:

  • din ce materiale sunt realizate coșurile de fum?
  • înălțimea optimă;
  • tirajul pe care îl pot avea coșurile;
  • cât de rezistente sunt la coroziune;
  • cât de rezistente sunt la șocuri termice (îngheț, dezgheț, schimbări bruște de temperatură).

Toate aceste elemente contribuie la calitatea coșurilor de fum, iar mai multe detalii poți găsi în descrierea produselor pe care le ai la dispoziție pe piață.

Ce variante ai la dispoziție?

Pe piață există astăzi o gamă foarte variată de coșuri de fum spre care te poți îndrepta, însă 2 categorii se află în topul preferințelor consumatorilor: coșurile ceramice și cele din inox.

Coșuri ceramice

Coșurile ceramice amintesc de vremurile de odinioară, când majoritatea locuințelor dispuneau de sisteme de încălzire pe bază de lemne. Acestea sunt realizate din cărămizi de calitate, ce asigură un tiraj excelent al fumului evacuat în urma arderii. Mai mult, coșurile din ceramică sunt interesante și ca design, putând aduce locuinței tale un plus de valoare din punct de vedere estetic.

Coșuri din inox

Cu o greutate mult mai mică decât cea a coșurilor din ceramică, cele din inox sunt mai simplu de montat. Acestea sunt realizate dintr-un inox rezistent la temperaturi extreme. De exemplu, ele pot rezista chiar și până la 1000 de grade. Mai mult, coșurile din inox nu suferă modificări în timpul fenomenelor meteo extreme: îngheț, dezgheț, condens ori schimbări bruște de temperatură.

Despre coșurile din inox mai trebuie să știi că sunt unele moderne și interesante ca design.

Montaj

Indiferent de tipul de coș pe care îl alegi, fie că este el din ceramică sau din inox, îl poți monta oricând. De exemplu, coșul de fum poate fi inserat în structura casei încă din etapa de construcție, însă poate fi construit și ulterior. O echipă de specialiști te poate ajuta în acest sens, pentru a beneficia de calitate pe termen lung!

Garanție

Garanția este și ea foarte importantă. Înainte de a te orienta spre un anumit tip de coș de fum, este bine să știi că poți beneficia de o garanție cuprinsă între 25 și 30 de ani pentru coșurile de fum din ceramică și cele din inox. Asta înseamnă că într-o situație neplăcută (puțin probabilă), producătorul îți vine în ajutor!

Cosurifum.ro este disponibil pentru tine în permanență! Accesează site-ul de pe un dispozitiv conectat la Internet și poți comanda astfel cele mai bune cosuri de fum ieftine, pe care să le utilizezi acasă. Fie că preferi o variantă din inox sau una din ceramică, pe Internet ai la dispoziție o varietate de produse excelente!

Date de contact:

E-mail: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665

+4 0784 292 820

+4 0721 280 587

+4 031 816 92 86

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…