Home Breaking News Stiri Personale Cresc vanzarile de case din statiunile turistice

Cresc vanzarile de case din statiunile turistice

2 min read
0
0
431

Anemary Grigore

http://www.adevarul.ro/

Numarul tranzactiilor cu locuinte, in statiunile de pe Valea Prahovei, a crescut cu 16 – 18% fata de anul trecut. Dupa o perioada in care piata imobiliara din aceasta zona a fost puternic afectata de criza financiara aceasta a intrat, in sfarsit, intr-un trend ascendent.

Fie ca este vorba despre inchiriere sau despre cumparare, numarul de persoane care isi doresc un apartament la munte a inceput sa creasca. In ceea ce priveste tipul de locuinta solicitat, apartamentele vechi pierd din ce in ce mai mult teren in fata ansamblurilor rezidentiale nou construite, motivul principal fiind faptul ca preturile practicate de catre dezvoltatori sunt aproximativ aceleasi ca acelea pe care le solicita diversi proprietari in schimbul unor case vechi.

De la jumatatea anului 2008 numarul tranzactiilor imobiliare a inceput sa scada, iar in urmatorul an acestea au fost aproape inexistente. Nici pe parcursul anului trecut situatia nu a fost una cu mult mai buna. Din fericire, in acest an, numarul vizionarilor de locuinte a crescut cu peste 30% fata de anul trecut, iar cel al tranzactiilor propriu-zise cu aproximativ 16-18%”, ne-a precizat Mihai Totpal manager al Agentiei Imobiliare Mervani din Sinaia.

cele mai solicitate tipuri de locuinte in statiunile de pe Valea Prahovei sunt apartamentele in blocuri nou construite si casele de vacanta, care se vand la pretul de 80-90.000 de euro. referitor la cumparatori, 60 – 70% dintre acestia provin din capitala tarii, iar restul din Constanta, Giurgiu, Craiova si, mai nou, din Ploiesti sau din diverse localitati din zona …

Pentru continuare faceti click pe imaginea de mai jos:

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…