Home Breaking News Stiri Exclusive Cum să Transformi Eșarfa Într-un Accesoriu de Neînlocuit

Cum să Transformi Eșarfa Într-un Accesoriu de Neînlocuit

10 min read
0
0
169

Principalul scop al unei eșarfe este aceea de a ne ține de cald însă nu numai. Eșarfa este un veritabil accesoriu care ne conferă stil și are puterea de a schimba total o ținută. Culori, materiale, croieli, în acest articol vă explicăm cu poți alege o eșarfă dar și cum o poți purta pentru a ieși în evidență.

Alegerea modelului și materialului

Ai de ales între două tipuri de eșarfe: clasică, guler sau snood.

Eșarfa clasică ia forma unui triunghi alungit cu sau fără finisaje, în funcție de modelul ales. Trebuie să fii vigilentă în privința alegerii lungimii eșarfei. Trebuie să o poți înfășura de minim o dată în jurul gâtului și aceasta să ajungă deasupra pieptului. Dacă eșarfa este prea scurtă nu va fi nici elegantă și nu va ține nici de cald. Cât despre eșarfa oversize, aceasta este perfectă pentru a-ți finaliza o ținută, este cel mai bun aliat al doamnelor și domnișoarelor mai friguroase.

Eșarfa snood face parte din categoria eșarfelor de damă și se poate purta atât în jurul gâtului cât și pe cap, sub formă de căciulă. Este extrem de practică pentru a proteja gâtul și urechile de frig. De preferință se va alege dintr-un material mai gros. Ușor de purtat, se armonizează cu ușurință cu orice ținută.

Eșarfa guler este extrem de elegantă și vine cu o notă personalizată pentru un palton standard spre exemplu. Alege eșarfa guler într-o nuanță naturală precum maro, negru sau gri.

Alegerea materialului eșarfei

În ceea ce privește materialul ales pentru eșarfă, vei găsi o mulțime de eșarfe în magazine din material acrilic? Însă aceasta nu este o opțiune tocmai potrivită. Nu este o compoziție care îți va ține de cald ci, în plus, riscă să se deterioreze rapid și va conferi un aspect neglijent ținutei tale. Materialele cele mai potrivite sunt cașmirul, lâna, bumbacul sau mătasea.

Alegerea culorilor eșarfei

În privința culorilor, în anotimpul rece poți opta pentru culori precum bordo, camel, gri, alb sau maro. Sau, mai degrabă, optează pentru o culoare mai vie: fuchsia, albastru electric, roșu, culori care iluminează tenul și scot ținuta în evidență.

Negrul nu este o culoare recomandată pentru eșarfă deoarece, fiind purtată extrem de aproape de față nu face decât să scoată în evidență toate imperfecțiunile și urmele de oboseală. În plus, este păcat să îți întuneci ținuta în timp ce eșarfa trebuie să intervină ca notă finală.

Cât despre motive, carourile, eșarfele bicolore, eșarfele în degrade de tip tye and die sau cele cu dungi sunt cele mai populare. Deoarece este important să alegi un material frumos pentru eșarfa ta, mizează pe atemporal, indiferent dacă este vorba despre culoare sau imprimeuri. Un posibil inconvenient al eșarfei cu imprimerui este că, dacă nu este ales în mod potrivit, poate încărca țiuta.

Cum poți purta o eșarfă cu stil?

Da, principlul scop al unei eșarfe este acela de a ne ține de cald și de a fi purtată în jurul gâtului dar nu numai. Există mai multe posibilități, vei vedea acest lucru în cele ce urmează. Eșarfa este un accesoriu ușor de purtat și de asortat la orice ținută.

Trebuie doar să te asiguri că obții o armonie a culorilor și că privilegiezi eșarfe într-o singură culoare cu haine cu motive în timp ce la o ținută mai neutră poți îndrăzni să porți o eșarfă cu imprimeuri sau cu motive.

În cazul unei ținute formale, elegante, alături de un sacou spre exemplu, eșarfa din mătase este cea mai potrivită și va conferi o notă de feminitate și elegantă deopotrivă ținutei. În acest caz, cea mai potrivită modalitate este de a o purta înfășurată la gât.

Alte idei pentru a purta eșarfa cu stil

Eșarfa purtată pe umeri. Acest stil se poate purta în cadrul unei ținute mai elegante sau primăvara, când este mai cald. Poți alege să duci ambele capete în spate și să lași bustul acoperit sau poți alege să poți purta eșarfa pe un singur umăr.

Eșarfa purtată asemeni unui kimono

Iată o modalitate mai neobișnuită de a purta o eșarfă. Leagă colțurile celor două capete formând mâneci. În acest fel, eșarfa va căpăta aspectul unui kimono.

Eșarfa purtată în jurul umerilor, înnodate în față

Este o modalitate extrem de simplă de a purta o eșarfă, poți masca astfel cu ușurință brațele mai groase sau o burtică mai proeminentă.

Eșarfa triunghiulară purtată în jurul gâtului

În acest caz, trebuie să alegi o eșarfă de mai mari dimensiuni, pe care să o porți pe spate, în față sau pe un umăr.

Eșarfa purtată pe cap

Dacă ai părul mai lung, îți poți prinde părul în coadă cu ajutorul unei eșarfe. Este o modalitate extrem de simpatică de a purta o eșarfă. Sau, cele care au părul mai scurt, pot purta eșarfa asemeni unei bentițe, înnoadă în partea de sus a capului.

Eșarfa purtată pe post de cordon

Iată o modalitate prin care poți conferi stil și originalitate unei ținute. O poți purta trecută prin gaica pantalonilor sau împrejurul taliei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…