Home Breaking News Stiri Exclusive De ce să alegi covorașe din cauciuc pentru mașina ta

De ce să alegi covorașe din cauciuc pentru mașina ta

7 min read
0
0
1,125

La fel ca alte accesorii pentru mașină (de exemplu husele), covorașele auto au și ele un rol foarte important. Probabil că nu te gândești atât de des la covorașele mașinii tale, în afară de momentul în care îți propui să le cureți și să le aspiri. Ceea ce se întâmplă ocazional. Dar un set de covorașe din cauciuc aduce beneficii foarte mari, mai ales în sezonul ploilor sau al zăpezii. Ele pot să nu fie atât de estetice ca alte covorașe auto pe care le faci la comandă, spre exemplu, urmărind designul interior al mașinii. Dar pot crește valoarea acesteia în timp.

6 motive pentru care să alegi covorașe auto din cauciuc

· Sunt mai rezistente la factori externi și au viață lungă. Unul dintre cele mai mari avantaje ale covorașelor din cauciuc este că nu se pătează și nu țin murdăria, așa cum o fac acelea tradiționale. În plus, este mai puțin probabil să se comprime sau să se rupă, chiar și după mulți ani de utilizare intensă.

· Sunt foarte ușor de curățat. Dacă verși cafea, ceai sau ai mult noroi pe încălțăminte atunci când te urci în mașină, poți sta liniștit deoarece acestea se curăță foarte repede. Se scot ușor, se aruncă un jet de apă și murdăria se duce. Acest lucru face ca aceste covorașe auto din cauciuc să fie perfecte pentru zilele ploioase, dar și pentru cei care transportă animale mai mari de companie cum ar fi câinii.

· Protejează covorul de sub ele – în cazurile în care există. Covorașele servesc și pentru protecția mochetei de sub ele. Încă un motiv în plus – și unul foarte bun – de a alege covorașele din cauciuc. În timp, murdăria poate pătrunde și poate deteriora mocheta de dedesubt. Așadar, pentru a o păstra într-o stare bună cât mai mult timp, alege niște covorașe din cauciuc.

· Protejează împotriva ruginii. Dacă zilele ploioase sau cu multă zăpadă se intensifică și obișnuiești să ieși des din casă, trebuie să știi că există riscul ca apa ce se acumulează în mașină – și care se scurge de pe încălțăminte – să deterioreze piesele și să favorizeze apariția ruginii. Prin achiziționarea unui set de covorașe auto din cauciuc de pe site-ul celor de la Autogedal.ro poți să diminuezi considerabil acest risc. Covorașele clasice se vor umezi suficient de tare încât apa să ajungă la mochetă și apoi la alte piese, deteriorându-le. Cel mai bine este să le protejezi.

· Nu se deteriorează din punct de vedere estetic. Covorașele clasice din material textil tind să se degradeze în timp, arătând din ce în ce mai rău pe măsură ce adună tot mai mult praf, noroi, murdărie și umiditate. Deoarece covorașele din cauciuc sunt mai rezistente și mai ușor de curățat, ele mențin interiorul curat, ordonat și estetic pentru mai mult timp.

· Adaugă valoare mașinii. Atunci când decizi să-ți schimbi mașina sau să o vinzi, mocheta uzată – sau, mai rău, rugina – îți pot afecta grav tranzacția, scăzând o sumă considerabilă din cea pe care ți-ai fi dorit-o tu inițial. Așadar, covorașele din cauciuc pot fi o investiție inteligentă pentru a proteja valoarea de revânzare pe termen lung a mașinii tale.

În concluzie, rolul covorașelor auto din cauciuc nu poate fi ignorat sau subestimat. Dacă ai grijă de mașina ta, cu siguranță și ea va avea grijă să te poarte în cele mai frumoase aventuri.

Sursa foto: shutterstock.com

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…