Home Deschiderea Şcolii Româneşti la Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Sydney

Deschiderea Şcolii Româneşti la Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Sydney

5 min read
0
0
373

Vasile PRUNDUŞ

Învaţă pe copil calea pe care trebuie să o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea(Proverbe 22:6).

Duminică 31 Iulie 2011, cu începere de la ora 13:00, la Parohia Ortodoxă Romană Sfântul Ioan Botezatorul din Sydney,  va avea loc festivitatea de deschidere oficială a Şcolii de limbă şi cultură românească din Sydney.  Colectivul didactic este format din profesori cu pregătire de specialitate în România şi are experienţa necesară pentru a lucra cu copiii începând de la vârsta de 3 ani.  

Părinţii şi copiii sunt invitaţi să discute cu cadrele didactice despre modul de desfăşurare a cursurilor şi despre beneficiile pe care aceast proiect îl are pentru copiii dumneavoastră. Dupa deschiderea oficială, sunteti invitaţi să luaţi parte la masa festivă organizată de Parohia Sfântul Ioan Botezătorul împreună cu Asociaţia Consiliul Româno-Australian.  Evenimentul va fi marcat de cuvântul Prea Sfinţitului Episcop Mihail, Episcopul Australiei şi Noii Zeelande şi de prezenţa domnului Consul General al Romaniei la Sydney, domnul Floricel Mocanu, care va face parte din stafful pedagogic al acestui proiect.

Acest proiect este menit să perpetueze valorile românesti dincolo de graniţele ţării. Contactul stabilit cu această ocazie va continua să se dezvolte, ca un arc peste timp şi peste Ocean. Cu toate că suntem la început de drum, aş dori să priviţi această initiativă ca o adevărată sărbătoare a spiritului românesc, la care copiii şi, de asemenea  adulţii sunt aşteptati cu emoţie şi bucurie. Coordonatorii şi colectivul de profesori sunt deschişi la opinii şi idei, deoarece se doreşte cristalizarea unui program care să raspundă cât mai bine unor nevoi reale.  Pentru început cursurile se vor desfăşura  în ultima Duminică a fiecarei luni cu începere de la ora 12:00 după terminarea Sfintei Liturghii în sala Centrului Cultural al parohiei noastre. Pe parcursul cursurilor, părinţii sunt invitaţi la  o agapă fraţească.

Alături de educaţia pe care o primesc copiii în familie, Parohia Ortodoxă Sfântul Ioan Botezatorul, prin Departamentul de Şcoală Duminicală, oferă copiilor un cadru în care, asemenea lutului, se modelează caracterul acestora, iar mai apoi, unii copii fac deja primii paşi pe calea credinţei, se hotărăsc a-l urma pe Hristos şi primesc viziune pentru a deveni lucrătorii de mâine.

Şcoala va fi împărţită în două grupe, prima grupă va fi a copiilor între 3 şi sase ani, iar cea de-a doua a copiilor peste 6 ani.  Structura programului de Şcoală Duminicală în general cuprinde: rugăciunea de început, cursuri de limba şi literatura română, Istoria Românilor, Geografia României şi Religie. Pe parcursul acestor activităţi echipa implicată în Departamentul de Şcoală duminicală îşi fixează anumite obiective şi scopuri în ceea ce priveşte educarea .

Pentru  înscrieri si relaţii suplimentare vă rugăm sa-l contactaţi pe:

Preotul Paroh Vasile Prunduş

la telefon 0434405064

sau în fiecare duminică la sediul bisericii între orele 10:00 şi 13:00.

Adresa Şcolii Duminicale este

20 Doonside Rd, Doonside, NSW

Sydney, Australia

———————————

Vă aşteptăm cu drag,

Preot Paroh,

Vasile PRUNDUŞ

28 iulie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…