Home Dezastru în Noua Zeelandă: 107 balene eşuate – video

Dezastru în Noua Zeelandă: 107 balene eşuate – video

4 min read
0
0
322

Nu mai puţin de 107 balene au eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă, 48 dintre acestea fiind eutanasiate de către autorităţi.

Balenele eşuate aveau între patru şi şase metri lungime şi făceau parte din cea mai răspândită specie ce trăieşte în apele din largul Noii Zeelande.

Ţara de la Antipozi s-a mai confruntat cu astfel de epidsoade, cel mai tragic consumându-se în 2009, când 120 de balene au eşuat în aceeaşi zi, dar în locaţii diferite.

SURSA: http://www.jurnalul.ro/

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Richter s-a produs în metropola neozeelandeză Christchurch. Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key.

Cutremurul a fost urmat de cel puţin patru replici în tot atâtea ore. Adâncimea foarte mică la care s-a produs seismul, de numai 4 kilometri, a alimentat gradul uriaş de distrugeri din Christchurch şi din localităţile învecinate. Numeroase clădiri s-au prăbuşit, unele total, asfaltul şoselelor a crăpat în multe locuri, au izbucnit incendii, iar conductele rupte au provocat inundaţii.

Curentul electric, apa şi gazele au fost oprite în oraş, aeroportul internaţional a fost închis, la fel şi traficul feroviar.

Guvernul a decretat stare de urgenţă în regiune şi a cerut oamenilor să folosească telefoanele mobile numai pentru urgenţe. Echipele de salvare continuă să scoată numeroşi răniţi de sub ruinele clădirilor dărîmate.

Premierul a anunţat constituirea unei celule de criză care să gestioneze situaţia, iar primarul a declarat că viaţa în oraş nu va mai fi niciodată la fel după acest seism. Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.

“Este posibil să asistăm la cea mai neagră zi a Noii Zeelande”, a spus Key. “Este o comunitate aflată în agonie totală. Avem nevoie ca această comunitate să se unească, iar oamenii să se ajute unii pe alţii, aşa cum au mai făcut-o în trecut şi o vor face din nou”, a adăugat el.

Presa locală scrie că distrugerile sunt mai puternice decît la seismul de 7,1 produs în aceeaşi regiune în septembrie anul trecut.

SURSA: http://www.realitatea.net

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…