Home Breaking News Stiri interne Dezbatere pe tema „Centrul Regional de Resurse în Turism – misiune şi viziune”

Dezbatere pe tema „Centrul Regional de Resurse în Turism – misiune şi viziune”

5 min read
0
0
217

Marţi, 05 iunie, a avut loc la Hotel Răzvan din Bucureşti dezbaterea cu tema – „Centrul Regional de Resurse în Turism – misiune şi viziune”, eveniment realizat de Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună (AEVB) în parteneriat cu Fundaţia AMFITEATRU, BOLT International Consulting şi DIASTASI Training and Consulting Services. Acţiunea face parte din proiectul european CeReRe în Turism – Centre Regionale de Resurse în Turism şi Servicii integrate pentru stimularea antreprenoriatului în sectorul turismului. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat angajatori din domeniul turismului sau viitori antreprenori, dar şi experţi în turism şi autorităţi locale. De asemenea, printre speakeri s-au numărat Paolo Grigolli, directorul Şcolii de management în turism din Trento şi Fabio Sacco, expert în marketing turistic, ambii din Italia.

Domnul Paolo Grigolli a prezentat în cadrul evenimentului Tendinţele care influenţează turismul în perspectiva anului 2020 şi implicaţiile pe care acestea le au pentru managementul turistic, în timp ce domnul Fabio Sacco a pus în dicuţie tema Travel 2.0 – un nou tip de marketing pentru operatorii din turism.

Totodată, trebuie menţionat că în cadrul întâlnirii s-a anunţat demararea colaborării dintre Fundaţia Amfiteatru şi Primăria Buşteni, ai cărei reprezentanţi au fost prezenţi la dezbatere, prin realizarea şi punerea în aplicare a unui plan de management al destinaţiei turistice locale prin crearea unui Sistem Turistic Local bazat pe reţele. Acest program presupune ca resursele publice şi private să coopereze pentru a face faţă provocărilor contemporane şi viitoare, iar reţeaua să se autofinanţeze, reproducând un sistem robust, care operează pe piaţă ca o întreprindere colectivă.

Câteva cuvinte despre Sistemul Turistic Local – STL   

Destinaţiile turistice de succes sunt cele care oferă vizitatorului acel ceva unic, în care se  crează un sens al locului, o identitate diversă de cea a destinaţiilor concurente, în consecinţă planificarea turistică trebuie să fie capabilă să pună în lumină unicitatea locului, încercând să-i exalte caracteristicile (istoria, geografia, tradiţiile culturale,  identităţile tipice unei comunităţi). In plus, turismul are întotdeauna cele mai complexe  şi strânse interdependenţe economice, sociale şi culturale din cauza procesului de  mobilitate care influenţează direct cererea şi oferta din aria turismului. Din acest motiv este importantă cunoaşterea a tot ceea ce reprezintă schimbarea socială, culturală, economică (diverse stiluri de viaţă, noi tehnologii, fenomene religioase, transformări şi mutaţii economico-sociale, etc.) pentru a modifica oferta în funcţie de schimbările cererii. Abordarea antrpologica a fenomenului se subânţelege.

Destinaţia trebuie înţeleasă în această accepţiune ca un sistem local de ofertă turistică unde se regăsesc atât activităţi şi alţi factori de atractivitate, care să poată satisface diverse tipologii de vizitatori.

ÎN CURÂND PE CRRT.RO – prezentările invitaţilor speciali ai evenimentului dl. Paolo Grigolli şi  dl. Fabio Sacco.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…