Home Breaking News Stiri Exclusive Diana COZMA: Înfiinţarea Asociaţiei de caritate „Un copil pentru copii”

Diana COZMA: Înfiinţarea Asociaţiei de caritate „Un copil pentru copii”

8 min read
0
0
526

Dragi prieteni,

Iată că revin cu un mesaj, aşa cum vă scriam cu doar puţin timp în urmă. Ceea ce vreau să vă împărtăşesc este că împreună cu câţiva prieteni am început formalităţile pentru înfiinţarea Asociaţiei „Un Copil Pentru Copii”. Sperăm că actele să se definitiveze până la sfârşitul lunii februarie, astfel încât totul să devină oficial. Avem planuri mari şi împreună putem face lucruri frumoase pentru mulţi copii. Vom începe cu paşi mici, dar în timp ne propunem să ajutăm cât mai mulţi copii indiferent că sunt bolnavi, sărmani, sportivi, instituţionalizaţi sau olimpici. Nu am făcut asociaţia doar pentru Rareş (copilul meu), care contrar speranţelor noastre de acum 2 ani (pe 11 februarie s-au împlinit 2 ani de la operaţie!), încă mai are foarte mult de recuperat. Am făcut asociaţia pentru că am învăţat să dăm mai departe. Iar voi ne puteţi fi aproape. Primii care vor fi ajutaţi şi ale căror tratamente vor fi susţinute financiar sunt copii:

David Teodorescu

www.davidteodorescu.blogspot.com

şi

Alexandra Bucur

www.alexandramariabucur.blogspot.com

Desigur că şi alţi copii vor beneficia de ajutor din partea noastră.

Cum puteţi ajuta? Nu e greu şi nu va costa decât câteva minute. Puteţi direcţiona către asociaţia noastră 2% din impozitul pe venit/2011, în caz că nu aţi făcut-o deja.

Formularul 230, necesar pentru această redirecţionare, îl puteţi obţine de pe internet de la adresa Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF) :

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_230_2012.pdf

Iată explicaţiile referitoare la  Formularul 230 reproduse chiar de pe site-ul ANAF:

230 Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ (OPANAF 52/2012) Formular  Se  depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate acestora, în următoarele situaţii : – au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificările şi completările ulterioare şi solicită restituirea acestora ; – optează pentru virarea unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii sau unităţilor de cult; contribuabilii care îşi exprimă această opţiune pot solicita direcţionarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult; – contribuabilii solicită deducerea din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

(http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare#230)

Trebuie doar completat cu datele voastre şi trimis prin poştă la sediul asociaţiei, adică la:

Asociaţia „Un Copil Pentru Copii”
Comuna Peciu Nou Nr. 84C
Judeţul Timiş
Cod Poştal 307310

De asemenea, puteţi direcţiona acest mesaj către toţi prietenii şi cunoştinţele voastre, astfel încât să ne poată ajuta şi ei, dacă vor dori acest lucru. În momentul în care vor ieşi actele asociaţiei eu voi completa datele pe fiecare formular în parte şi le voi trimite la Administraţiile Financiare ale oraşelor în care locuiţi. Cei care sunteţi din Timişoara mă puteţi contacta telefonic la 0768232910/0726791965, pentru a ne întâlni şi a-mi da formularele personal, urmând ca eu să le depun la Administraţia Financiară.

În cazul în care printre Dumneavoastră sunt persoane care nu doresc să completeze formularul până nu vor primi fisa fiscală de la locul de muncă, voi reveni cu un mesaj după data de 1 martie. Tot după data de 1 martie veţi putea accesa şi site-ul asociaţiei, de unde veţi putea afla mai multe informaţii despre acţiunile noastre.

Până atunci însă, vă stau la dispoziţie în caz că aveţi vreo întrebare/sugestie pentru noi.

Vă mulţumesc din suflet celor care ne veţi fi alături, aşa cum aţi făcut-o deja acum 2 ani.

Cu drag,

Diana COZMA
Mama lui Rareş
http://www.povestea-lui-rares.blogspot.com.au/
Februarie 2012

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

10 Motive Pentru Care ai Putea Avea Nevoie de o Agenţie de Marketing Digital şi de Strategii Adecvate

Dacă nu poţi convinge clienţii să cumpere, viitorul afacerii tale este în pericol. Fără st…