Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Ediție specială de Crăciun „Târgul cu Bunătăți“, la Sinaia

Ediție specială de Crăciun „Târgul cu Bunătăți“, la Sinaia

3 min read
0
0
184

Înainte de ajunul Crăciunului, în perioada 20-22 decembrie 2011, “Târgul cu Bunătăți” aduce la Sinaia produse tradiționale românești, pentru mese îmbelșugate de sărbători, în centru, în fata magazinului Winmarkt.

Este o ediție specială, prin produsele specifice Crăciunului: tobă, caltaboș, lebăr, șunculiță fiartă în saramură cu usturoi, cârnăciori de porc, jumări, șorici aduse de la Tălmăcel, Fundata, Bran, Rupea, specialități din brânză – cu chimen, cu ardei, cu busuioc, brânză de burduf în coajă de brad și sortimente de brânză de capră, dar și binecunoscutele telemea, urdă, cașcavea.

Lângă friptura de porc merge să puneți o porție mare de murături de la Bucșani sau Rotbav și să beți o palincă sălăjană sau bihoreană și un vin de la Valea Călugarească. Pâinea pe vatră cu coaja groasă facută la Rupea, cozonacii pufoși și prăjiturile de la Baia Mare și Rotbav,  brazii, moșii și stelutele din turtă dulce proaspăt coapte menite să-i bucure pe cei mici şi să-i facă să viseze pe cei mari, vor completa meniul de Crăciun al fiecărei familii.

Și pentru că până în Ajun mai sunt câteva zile de post, ne-am gandit că e bine să aducem și zacuste de ghebe, ciuperci, vinete, țelină, magiunuri și dulcețuri de la Topoloveni, Șomcuța și Valea Popii, prăjituri de post, prune uscate fără fum, dar și specialități precum pateul de anghinare, măsline și roșii deshidratate.

SURSA: http://www.adevarul.ro

  • Sfârşit de Gerar cu zăpadă şi bunătăţi la Sinaia

    Prima ediţie a Târgului cu Bunătaţi din acest an va avea loc la Sinaia, în weekend-ul 27-2…
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…