Home Facebook „Reteaua de socializare”, filmul anului 2010 la Critics’ Choice Awards

Facebook „Reteaua de socializare”, filmul anului 2010 la Critics’ Choice Awards

5 min read
0
0
265

Filmul despre Facebook, regizat de David Fincher, a castigat patru premii si a fost declarat cel mai bun film al anului trecut. Povestea despre cum a luat nastere cea mai mare retea de socializare din lume (peste 500 de milioane de utilizatori) a reusit sa impresioneze majoritatea criticilor prezenti in juriu anul asta.

Printre premiile castigate s-au numarat: premiul pentru cel mai bun film din 2010, premiul pentru cel mai regizor (David Fincher) si pentru cel mai bun scenariu (Aaron Sorkin).

Regizorul David Fincher n-a putut fi prezent la decernare, asa ca scenaristul Aaron Sorkin a ridicat trofeul. Sorkin l-a mentionat in discursul sau si pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care nu a colaborat insa la crearea acestui film.

Scenaristul l-a numit pe Zuckerberg “un lider extraordinar” si “altruist” si a declarat totodata ca toata lumea “ii datoreaza multumiri” acestuia, pentru ca a creat o platforma ce a avut un mare impact asupra intregii lumi.

Cu toate astea, „Reteaua de socializare” n-a fost marele castigat al serii. Thrillerul enigmatic a lui Christopher Nolan, „Inception” a primit sase distincitii din partea The Broadcast Film Critics Association (BFCA), pentru cea mai buna actiune dintr-un film, cea mai buna cinematografie (Wally Pfister), cea mai buna regie (Guy Henrix Dyas, Larry Dias si Doug Mowat), cel mai bun scenariu (Lee Smith), pentru efectele vizuale si pentru coloana sonora.

Un alt castigator al premiilor Critics’ Choice a fost filmul „The Fighter”, care a primit distinctia pentru cel mai bun personaj colectiv, cea mai buna actrita in rol secundar (Mellisa Leo) si cel mai bun actor in rol secundar (Christian Bale).

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Colin Firth, pentru rolul sau din “The King’s Speech”. Cand a primit premiul, actorul a declarat ca povestea personajului sau, regele George VI, este “povestea unei demnitati tacute”, impresionand auditoriul din sala.

Cea mai buna actrita a fost considerata Natalie Portman pentru rolul din “Black Swan”, film care a primit 12 nominalizari.

“Toy Story 3” a fost declarat cel mai bun desen animat, „Easy A” cea mai buna comedie, iar „Alice in Tara Minunilor”, pelicula cu cele mai bune costume si cele mai reusite machiaje.

“The Girl With the Dragon Tattoo” a primit distinctia pentru cel mai bun film strain, in timp “Waiting for Superman” a fost numit cel mai bun documentar.

Cea mai buna coloana sonora a fost considerat „If I rise” din „127 Hours” (A.R.Rahman – muzica, Dido Armstrong si Rollo Armstrong – versurile).

Premiul exclusiv pentru cel mai bun film de televiziune a ajuns la miniseria HBO „The Pacific”.

The Broadcast Film Critics Association este alcatuita din peste 200 de reprezentanti ai posturilor de televiziune, radio si site-uri din Statele Unite si Canada.

Gala premiilor Critics` Choice s-a tinut la sala Hollywood Palladium din LA si a fost transmisa in direct de postul de televiziune VH1.

 

SURSA: http://stirileprotv.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…