Home Fiecare secundă contează: vezi primul din România filmul „127 ore” – numai la Braşov

Fiecare secundă contează: vezi primul din România filmul „127 ore” – numai la Braşov

3 min read
0
0
153

In saptamana 18-23 februarie, braşovenii vor avea ocazia de a viziona în premieră naţională un film extraordinar de controversat, tensionat şi emoţionant: 127 hours!

Filmul e nominalizat la OSCAR pentru:

Cel mai bun actor in rol principal, James Franco. El si prezinta editia de anul asta a Oscarurilor, Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna muzica, Cel mai bun montaj.

Filmul este inspirat dintr-o cutremurătoare poveste reala: un catarator (multi-sportiv) care traieste dupa conceptul „I”can do it myself”/ „Pot sa fac orice singur” cade intr-o crevasa, intre 2 pereti de canion, isi prinde bratul intr-un bolovan si timp de 127 ore (mai mult de 5 zile) – timp in care e blocat acolo – inregistreaza pe camera video mesaje de adio catre cei care il cunoscusera, convins fiind ca n-are cum sa scape sau sa fie gasit. Totusi, dupa 5 zile de stat blocat intre pereti, hotaraste sa isi taie bratul, ca sa se elibereze. Dramatismul este maxim, pentru ca isi taie pielea cu un briceag si isi striveste oasele chiar de bolovanul care il bloca, actiune care a revolutionat publicul, obligandu-l sa isi raspunda la intrebarea „Cat de departe ai putea sa mergi pentru a supravietui?”

Filmul este foarte controversat in State, mai ales ca personajul real, Aron Ralston, a devenit un super-icon dupa intamplarea asta si si-a pus in loc de mana o proteza cu care se poate catara (are in loc de mana chiar un piolet ).

“Am făcut mari eforturi ca filmul să ajungă în premieră la Braşov, pentru că am considerat ca cea mai pasionata comunitate de catarat/alpinism/mountain biking/sporturi extreme e in Brasov si ca, pentru asta, merita sa vada primii filmul, inaintea oricui altcuiva in Romania. In saptamana in care e la Brasov, filmul nu va mai putea fi vazut nicaieri in alt loc din tara.” a declarat pentru www.prinbrasov.com Crina Novac – director executiv Cityplex Braşov.

Cam de câtă tărie ai nevoie ca să poţi face ce a făcut omul ăsta?

SURSA: http://prinbrasov.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…