Home Breaking News Stiri Exclusive Franco Midiri & Gheorghe Zamfir – „La mia bambina”

Franco Midiri & Gheorghe Zamfir – „La mia bambina”

5 min read
0
0
560

Piesa  „La mia bambina” (“Copila mea”) – este o temă de actualitate din viata de zi cu zi, dispariţia copilelor si durerea unui părinte la descoperirea corpului neinsufletit al fiicei.

Acest sentiment atât de puternic şi ravasitor nu  putea fi transmis decat cu ajutorul naiul, acest instrument minunat care vibreaza mai bine decât toate celelalte instrumente, corzile sufletului uman. 

ASCULTA MELODIA AICI:
Gheorghe Zamfir si Franco Midiri – La mia Bambina

Asculta mai multe audio pop

Aceasta piesa “La mia bambina”( “Copila mea”) firmata Franco Midiri & Gheorghe Zamfir vorbeste despre aceasta tragedie traita prin ochii unui parinte si ar putea reprezenta impreuna cu  data de 25 mai ( Ziua Internationala a Copiilor Disparuti), un semnal de alarma in legatura cu disparitia, rapirea sau exploatarea sexuala a copiilor …,  mai ales ca fenomenul ia proportii pe zi ce trece si in Romania Potrivit datelor Inspectoratului General de Politie, numai in ultimul an au fost semnalate 3.285 de cazuri de dispartitii de copii.

Ziua de 25 mai a fost declarata in anul 1983 Ziua Internationala a Copiilor Disparuti. Nu este o zi de sarbatoare, ci o zi in care se face apel la responsabilitate si solidaritate umana.  Simbolul acestei zile a fost ales floarea de “nu-ma-uita”, din pricina numelui ei, dar si din cauza abundentei acesteia in luna mai.
Ziua Internationala a Copiilor Disparuti – 25 mai este o zi in care oameni din intreaga lume comemoreaza copiii disparuti care si-au gasit in final drumul spre casa, isi amintesc de cei care au fost victime ale unor infractiuni si se continua eforturile de a gasi pe cei care sunt inca dati disparuti.

“Cu totii suntem responsabili de protejarea copiilor nostri, cu totii avem obligatia de a le oferi o copilarie fara traume. Tuturor ar trebui sa ne pese ca numarul copiilor disparuti este in crestere si ca de prea multe ori siguranta copiilor este pusa in pericol.

www.midiriinfestival.eu
PR,   Carmen Botezatu
 
 
Cu slagarul intitulat “La mia bambina”, Franco Midiri se propune publicului larg in anteprima noului album discografic “Laquilone e il vento” care va fi lansat in luna septembrie.
Despre particularitatea acestui cantec au vorbit si discutat cei din mass-media italiana din momentul in care la casa de discuri ByBess din Montesilvano (PE) au avut loc inregistrarile. Franco Midiri a demonstrat din nou sensibilitatea sa artistica, ocupandu-se de o tema de actualitate din viata de zi cu zi, disparitia unei fete si durerea unui parinte atunci cand se gaseste corpul neinsufletit al fiicei. Subliniez cuvantul fiica deoarece sexul slab este vizat, cand frumusetea si inocenta sunt factori decisivi care declanseaza in unele persoane ceea ce stim cu totii.
Marea calificare artistica a cantaretului din Pescara nu a fost suficienta pentru a transmite acest sentiment puternic si ravasitor, iar atunci naiul cel mai faimos din toate timpurile a intrat pe scena. Prin parteneriatul cu regele naiului, Gheorghe Zamfir, aceasta piesa prinde o noua viata si sensibilitate creand o combinatie perfecta de emotii.
Franco Midiri a cunoscut artistul roman in una din calatoriile sale in Romania, vrajit fiind “aproape inevitabil”, de sunetul emis de catre acest instrument feeric. De aici si decizia de a scrie piese pentru nai si de a colabora cu Zamfir.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…