Home Breaking News Stiri Prahova Fuego şi Irina Loghin vor cânta la „Festivalul Ţuicii“ de la Vălenii de Munte

Fuego şi Irina Loghin vor cânta la „Festivalul Ţuicii“ de la Vălenii de Munte

2 min read
0
0
247

S-a dat startul la trei zile de petrecere la Vălenii de Munte, unde în acest weekend se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Ţuicii.

Atmosfera va fi întreţinută în această seară de Fuego şi Emilia Ghinescu, alături de care vor concerta şi alţi artişti populari. Mâine, iubitorii de folclor le vor putea vedea şi asculta pe Irina Loghin şi Niculina Stoican. Nu vor lipsi dansurile populare ale ansamblurilor prahovene.

Duminică vor fi acordate diploma producătorilor de rachiuri naturale, care se vor înscrie în concurs şi care vor fi degustate de către specialişti.

Pe lângă tradiţionala ţuică, participanţii la eveniment se vor putea înfrupta şi din preparatele româneşti, îşi vor putea face provizii pentru sezonul rece, vor putea admira operele pe care le vor expune meşterii populari. „Am dat autorizaţie pentru amplasarea a 250 de tarabe. Vor fi producători din toată ţara. Pe lângă ţuică, vor şi şi brânzeturi, carne, haine şi multe altele. Costul festivalului se ridică la aproape 40.000 de lei, iar fondurile sunt asigurate din autofinanţare şi nu din bugetul local”, ne-a declarat Vasile Gheorghe, viceprimarul oraşului Vălenii de Munte.

Printre organizatorii evenimentului se regăsesc şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…