Home Breaking News Stiri Exclusive Gheorghe Goldhammer – Frumuseţi neobservate

Gheorghe Goldhammer – Frumuseţi neobservate

4 min read
0
0
752

Sunt un pasionat iubitor al naturii, indragostit indeosebi de frumusetile neasemuite ale muntilor, padurilor, plaiurilor minunatului judet – Bihor. Parafrazandu-l pe Eminescu, pot spune ca : “de cand eram baiet, paduri cutreieram”, facandu-mi deosebita placere sa admir frumusetile naturii. Pastrand nealterata aceasta dragoste de natura, ani de-a randul m-a preocupat problema gasirii unor modalitati de a imortaliza macar unele elemente ale ei, de a atrage atentia si altora asupra frumusetilor naturii uneori nebagate in seama; gingasia unor flori de camp, delicatetea pufului de papadie sau alternanta nuantelor ruginii ale frunzelor de toamna, cromatica fluturilor sau gratia libelulelor, harnicia proverbiala a furnicilor sau postura confratilor lor de fabula – greierii, imortalizate in poezii de Toparceanu, Eminescu, Alecsandri, etc.

Vazand flori si gaze incluse in rasini sintetice, unii ar putea pune intrebarea : “Cum se impaca dragostea declarata fata de natura si ocrotirea ei cu acest scarilegiu ?” Este adevarat, am sacrificat unele elemente din natura.

Dar, in timp ce, datorita insasi legilor implacabile ale naturii milioane de flori se vestejesc, gazele pier in anonimat, cele sacrificate de mine raman imortalizate. Si daca ele vor reusi sa atraga atentia privitorilor asupra unor frumuseti inainte neobservate, ii vor face sa priveasca cu mai multa atentie florile de camp, calcate poate inainte cu nepasare, sa vada frumusetea chiar si a unor frunze ruginite aduse de vantul de toamna pe aleile parcurilor si daca mai ales ii vor face sa mediteze asupra necesitatii de a ocroti natura, se poate spune ca sacrificiul lor nu a fost zadarnic.

Doresc sa-l fac partas cu mine pe cel ce are in mana acest album, sa incerc sa descriu imprejurarile, motivele, ce au inspirat realizarea acestor lucrari, ba chiar si locul unde am hotarat sa imortalizez cele vazute. Fie ca acest album sa-si aduca modesta contributie la starnirea interesului si dragostei pentru frumusetile naturii, pentru ocrotirea lor !

Ca incheiere doresc sa impartasesc suprema rasplata din partea vizitatorilor de la expozitiile avute in Romania, pentru exponatele care s-au nascut ca hobby in decurs de 22 de ani. Insemnarile din cartea de impresii confirma din plin ca am reusit sa ofer ce am dorit si sa se confirme ca omul are un mare potential de sensibilitate din care si eu am primit din plin. Pentru ilustrare din sutele de impresii de la expozitiile din Romania mentionez doar trei.

…Inima mi-a batut mai tare caci, nesperat, m-am intalnit cu copilaria mea.

[nggallery id=58]
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…