Home Horia Mihail îl omagiază pe Franz Liszt prin proiectul „Pianul călător“

Horia Mihail îl omagiază pe Franz Liszt prin proiectul „Pianul călător“

3 min read
0
0
362

Pianistul braşovean Horia Mihail începe un turneu prin 12 oraşe din România, pentru a-l omagia astfel pe marele compozitor maghiar Franz List de la naşterea căruia se împlinesc 200 de ani. Horia Mihail reconstituie, prin acest turneu, seria de concerte pe care marele compozitor le-a susţinut între 1846-1857 în Ţările Române, cîntînd la un pian pe care-l căra cu el dintr-un oraş în altul.

Primele şapte concerte ale turneului, printre care şi cel de duminică, de la Braşov, vor anunţa partea a doua a proiectului, ultimele cinci concerte urmînd să fie susţinute pe un „pian călător“ care, la finalul turneului, va fi dăruit autorităţilor locale din Mediaş. Cele cinci concerte pe care Horia Mihail le va susţine la acest „pian călător“ vor avea loc în oraşe care nu dispun de un pian performant pentru a putea găzdui asemenea concerte şi recitaluri: Hunedoara, Deva, Alba-Iulia, Dumbrăveni şi Mediaş. „Acesta este un proiect care are susţinerea Radio România pentru cel puţin 3 ediţii, aşa că va fi şi «Pianul Călător II» şi cu siguranţă «Pianul Călător III» în 2013.

Este o experienţă nouă, turnee am făcut, recitaluri solo am făcut, concerte solo am făcut foarte multe, însă un astfel de turneu este o premieră pentru mine, categoric există un alt gen de emoţie“, a declarat Horia Mihail. Biletele pentru concertul de duminică de la Braşov costă 20 de lei şi pot fi procurate de la casa de bilete a Centrului Cultural „Reduta“, unde va avea loc şi concertul începînd cu ora 19.00.

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …