Home Breaking News Stiri Prahova Stiri Campina L’Age de l’Impressionnisme en Roumanie. Nicolae Grigorescu (1838 – 1907)

L’Age de l’Impressionnisme en Roumanie. Nicolae Grigorescu (1838 – 1907)

3 min read
0
0
169

Expozitie extraordinara în Bruxelles

Începând cu  4 octombrie 2011 pâna pe 15 ianuarie 2012 la Hôtel de Ville de Bruxelles, Belgia Muzeul National de Arta al României a inaugurat prima expozitie monografica de amploare dedicata pictorului Nicolae Grigorescu. Partenerii acestui eveniment de amploare, realizat  în cadrul programului bilateral de cooperare între România si Valonia-Bruxelles, sunt Valonia-Bruxelles  International, Ambasada României la Bruxelles si Primaria orasului Bruxelles, transmite Romanian Global News citând organizatorii..

Expozitia L’Age de l’Impressionnisme en Roumanie. Nicolae Grigorescu (1838 – 1907) prezinta, în elegantele sali ale Primariei  vechi din centrul capitalei belgiene, 72 lucrari de pictura si 20 de lucrari de grafica din patrimoniul MNAR, ce acopera toate perioadele de creatie ale artistului, punând accentul pe  elementele de modernitate si pe spiritul national din operele sale.

Dupa debutul sau în tara ca pictor de biserici, Nicolae Grigorescu reuseste într-un timp uimitor de scurt un salt extraordinar în directia sincronizarii cu arta occidentala, prin viziunea sa inovatoare si introducerea picturii de plein air în arta româneasca. În Franta, lucrând în ambianta Scolii de la Barbizon alaturi de mari pictori ai epocii precum Corot, Millet si Courbet, artistul român gaseste mediul prielnic dezvoltarii sale, îmbinând într-un stil foarte personal realismul Scolii de la Barbizon cu impresionismul.

Expozitia da ocazia publicului belgian de a cunoaste arta lui Grigorescu, urmarind sa prezinte noi aspecte ale activitatii artistului si conexiuni inedite cu arta europeana.

Evenimentul, alaturi de expozitia Nicolae Grigorescu (1838-1907) – Itinéraire d’un peintre roumain de l’école de Barbizon à  l’impressionnisme organizata de MNAR în 2006 în Franta, la Agen si Barbizon, contribuie la  eforturile de integrare a picturii lui Grigorescu în circuitul valorilor europene.

SURSA: http://www.rgnpress.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…