Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia La Şcoala Generală „George Enescu” – Prima clasă cu profil sportiv din Sinaia

La Şcoala Generală „George Enescu” – Prima clasă cu profil sportiv din Sinaia

4 min read
0
0
367

Anul şcolar 2011 vine cu o ofertă educaţională nouă la Şcoala George Enescu din Sinaia. Una din cele două clase I va avea profil sportiv şi anume schi. Demersurile pentru ca acest lucru să fie posibil au fost făcute încă de anul trecut, de către fosta directoare a şcolii, Tudor Simona. Ideea înfinţării acestei clasei a fost susţinută de primarul Vlad Oprea, un mare iubitor al sportului. „În primul rând este foarte important pentru copii să fie îndrumaţi de mici către sport, pentru că sportul înseamnă sănătate şi o dezvoltare armonioasă. Am ales să facem o clasă cu profil sportiv, secţie de schi, deoarece specificul oraşului este sportul, iar schiul este o tradiţie. Proiectul va fi continuat în gimnaziu şi apoi la liceu, prin înfiinţarea unei clase cu profil sportiv la Colegiul Mihail Cantacuzino”, a spus Vlad Oprea.

Rodica Rădulescu, directorul Şcolii George Enescu, este de părere că educaţia sportivă este benefică pentru copii. „Întrucât în zilele noastre se pune mare accent pe educaţia sportivă a copiilor noştri, având în vedere zona minunată în care locuim, consider că acest demers este benefic şi singurii care vor avea de câştigat vor fi copiii. Sperăm că peste câţiva ani, rezultatele să nu întârzie să apară, oferindu-le copiilor Rădulescu Rodicaoraşului Sinaia şansa de a se afirma în acest domeniu sportiv”, a spus Rodica Rădulescu.

Copiii vor fi îndrumaţi în tainele schiului de profesorul Mihai Floştoiu, antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Sinaia. Cei care doresc să se înscrie la profilul sportiv dar nu au echipament de schi, se pot înscrie la Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia şi vor beneficia de echipament gratuit. De asemenea, primarul Vlad Oprea a promis că va oferi transport gratuit până la pârtie, în zilele în care copiii au antrenamente.

Clasa are 25 de locuri, iar programa include în plus patru ore de sport pe săptămână.

Întreaga ofertă educaţională a Şcolii George Enescu pentru clasa I în anul şcolar 2011-2012 este foarte atractivă şi diversificată. Şcoala vine în întâmpinarea părinţilor cu programul „School after school” gratuit, dar şi cu numeroase cursuri opţionale: dans modern, teatru, calculatoare, înot sau limba engleză şi franceză. Înscrierile pentru noul an şcolar se fac zilnic, între orele 9-11, la secretariatul şcolii. Pot fi înscrişi copiii care, la data de 1 septembrie 2011 au împlinit vârsta de 6 ani.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…