Home Breaking News Stiri Exclusive Lansare de carte la Galaţi: VERA CRĂCIUN – „Doruri Albe” (galerie foto)

Lansare de carte la Galaţi: VERA CRĂCIUN – „Doruri Albe” (galerie foto)

6 min read
14
0
375

Iată-mă că am bucuria şi posibilitatea să aduc la cunoştinţa celor interesaţi că, la Galaţi, în ziua de 6 aprilie 2012, orele 16,oo, Clubul Sidex va găzdui o lansare de carte.

Este vorba de volumul de versuri Doruri albe, autor Vera Crăciun, prietena virtuală a multora dintre dumneavoastră – cei care citiţi aceste rânduri, prietena poeziei şi a tuturor cititorilor de poezie. Pentru Vera este a doua carte de autor. Este volumul pentru care am realizat prefaţa oferită public, nu de mult, în aceste pagini.

În afara celor menţionate în anunţul oferit mai sus, vă pot informa că la această sărbătoare a cărţii şi-au anunţat dorinţa de participare mai mulţi prieteni şi colegi de muncă ai autoarei, dar şi câteva personalităţi care au confirmat deja că vor fi prezente. Dintre acestea, în ordine alfabetică, vă prezint doar pe primele trei:

– Cezara ADAMESCU – poetă, prozatoare, eseistă, dramaturg şi critic literar, membră a Uniunii Scriitorilor din România. Opera sa, deosebit de variată şi plină de conţinut, cuprinde în jur de O SUTĂ de titluri. În plus, Cezara Adamescu are numeroase colaborări cu publicaţii din ţară şi din străinătate. A fost şi este redactor la multe ziare şi reviste On Line. În prezent este secretar general de redacţie la Revista de cultură universală Regatul Cuvântului – publicaţie lunară fondată de poetul N. N. Negulescu, editată sub egida Ligii scriitorilor Români în parteneriat cu M.T.T.L.C. Universitatea Bucureşti.

– Angela BACIU – poetă, publicistă, promotor cultural, membră a Uniunii Scriitorilor din România. Printre altele, este colaborator la diferite ziare şi reviste (scrise şi OnLine) din ţară şi din străinătate şi, în acelaşi timp, iniţiatoare de proiecte culturale, festivaluri de poezie, lansări de carte, cenacluri, antologii etc. A scris mai multe volume de poezie, proză, publicistică. Domnia sa, adresându-se femeilor, susţine că „Visul fiecărei femei este important şi trebuie să credem în noi. E moştenirea noastră cea mai de preţ. Ce putem face pentru cei din jur? Totul: să ne dăruim, să ne ajutăm şi să iubim omul, fără să aşteptăm nimic în schimb”. Sunt de acord cu domnia sa!

– Paul Sân-PETRU – cu numele de familie CIORCIU, este „medicul cu suflet la Galaţiului”. Ca medic, este cunoscut de tot municipiul Galaţi, de cetăţeni din judeţ şi de mulţi oameni de dincolo de hotarele judeţului, ca pensionar este cunoscut de aceeaşi oameni, iar ca poet şi scriitor este cunoscut şi apreciat de toţi iubitorii din zonă şi din afara ei, inclusiv de dincolo de hotarele naţionale. A scris peste douăzeci de cărţi, în majoritate volume de poezie. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este o personalitate culturală apreciată în ţară cât şi în străinătate. Printre altele, domnia sa mărturiseşte: „Ca orice hipersensibil la dragoste, nu întotdeauna am scris din bucuria dragostei, ci mai mult din tristeţea dragostei”. Îl înţeleg foarte bine…!

Pe parcurs, este posibil să intervin pentru a întregi această listă.

Până atunci, doresc organizatorilor evenimentului şi autoarei volumului de poezii Doruri albe succes deplin în toate planurile!  

 Update 28 martie ’12 !!! GALERIE FOTO DE LA VERNISAJ !!!

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

14 Comments

 1. Elena Siliste

  26 martie 2012 at 4:52 PM

  Am ramas putin mirata sa constat ca apar aici marturii din activitatea Cenaclului Literar,, Victor Isac” CARP ,,Speranta”” Hunedoara, cenaclu din care, nu demult, fac si eu parte. Cativa dintre membrii cenaclului nostru sunt prieteni virtuali ai d-nei Vera Craciun, autoarea volumului de versuri ,,Doruri albe”( subsemnata, Grecu Constantin- seful cenaclului, Violeta Deminescu) si, fiindca autoarea a avut placerea de a trimite un exemplar al cartii si la Hunedoara, de ZIUA POEZIEI au fost citite si poezii din cartea dumneaei, carte ce urmeaza a fi lansata in ziua de 6 aprilie 2012. Au fost numai cuvinte de apreciere, atat la adresa poeziilor, cat si a prefatei excelente facuta de distinsul Marian Malciu. Felicitari amandurora si mult succes la lansare! Cu prietenie, Elena

 2. Lenuta Enache

  28 martie 2012 at 2:19 PM

  Salut cu mare drag acest eveniment din viata urbei mele!
  Ma incearca emotii! Voi cunoaste la Galati doi oameni care nu au aparut intamplator in viata mea: Marian Malciu si Vera Craciun.
  Multumesc, domnule Mihai Mircea Totpal (Total) pentru aceasta prezentare !

 3. Marian Malciu

  28 martie 2012 at 3:42 PM

  Dragă Elena, observ că domnul Totpal, atent cu toată lumea, atent la oameni şi la evenimente, a prins… două activităţi frumoase cu o singură… pagină (ptiu! era să zic doi iepuri…!!)! Ca de obicei, îl felicit pentru reuşită!
  Iată că un cenaclu iese la lumină undeva, departe, unde nu se aştepta, iar tu apari în prim plan de trei ori … sau de două ori şi jumătate, lecturând cu plăcere… versurile Verei. Frumos vă stă, dar pe când citesc volume editate de cenaclu?!
  Iată şi poze în premieră de la… Parlamentul României… Hm. Cine nu ar dori să aibă o aşa de mare cinste?! Jos pălăria, domnule!
  Mulţumesc pentru aprecieri, dragă prietenă. Inspiraţie, dragoste şi succes!

 4. Marian Malciu

  28 martie 2012 at 3:48 PM

  Ehei şi ehehei, Lenuţa! De-ai şti ce mari emoţii am eu, te-ai prăpădi de râs!
  Iată, sper să ajung la Galaţi, acolo unde nu cunosc pe nimeni, acolo unde nici aşezarea nu-mi este cunoscută, după cum şi obiceiurile oamenilor de pe acele meleaguri, străine sunt de mine… Am emoţii şi teamă să nu mă blochez din cauza lor.
  Te voi cunoaşte pe tine, pe doamna Adamescu -- autoarea prefaţei la “Urme de dragoste”, pe doamna Baciu şi pe domnul Paul sân-Petru, pe domnul Tarhon şi pe autoarea volumului de versuri şi cine ştie ce surprize vor mai fi…!
  Vai de mine! Ce mă fac?
  Deci, lasă tu emoţiile tale, primeşte-mă liniştită să-mi treacă şi mie!!

 5. Elena Siliste

  29 martie 2012 at 12:19 AM

  Da, Marian, nu stiu cine mi-a facut aceasta surpriza placuta, tu sau d-ul Totpal pe care, din pacate, nu-l cunosc ( doar virtual pe frumoasa dansului sotie). Va multumesc la amandoi! Ai dreptate, apar de doua ori si jumatate…in prim plan, e un inceput promitator…..Cenaclul nostru are doua volume, Antologii, iar membrii au separat publicatiile lor. Nu stiu pe cand o sa citesti volume, dar poezii ale lor intr-o revista sper ca o sa citesti curand…….
  Frumoase poze la Parlamentul Romaniei! Iar Vera e o frumoasa!…..
  Multumesc d-ui Mircea Mihai Totpal pentru postare si tie, Marian, pentru urari!
  Mult succes la Galati!

 6. Irina Lucia Mihalca

  30 martie 2012 at 7:36 PM

  Felicitari, doamnei Vera Craciun, pentru noul volum de poezii -- Doruri albe!
  Mult succes lansarii de carte, ei si tie, ca invitat de onoare!
  Cu pretuire, Irina Lucia Mihalca

 7. Marian Malciu

  31 martie 2012 at 8:09 PM

  Sunt răbdător, dar şi nerăbdător, Elena!!
  Aştept să primesc, pentru că … “faptele vorbeşte”!
  Cu surprizele plăcute este responsabil domnul Mihai Totpal.
  La Galaţi, sper să câştig meciul cu Sidex…, chiar dacă mă voi confrunta cu mari valori din zonă…
  Toate cele bune, cu weekend cel puţin plăcut!

 8. Marian Malciu

  31 martie 2012 at 8:12 PM

  Mă bucur mult că ţi-ai făcut timp pentru această pagină, Irina!
  Mulţumesc pentru tot, buna mea prietenă!
  Succes deplin şi inspiraţie maximă ţie şi Laurei în tot ceea ce creaţi!
  Cu dragă prietenie,

 9. Elena Siliste

  1 aprilie 2012 at 1:08 AM

  Marian, la Cenaclul nostru nu mai mergem pana dupa sarbatori. Pana atunci nu am nicio veste in legatura cu procurarea revistei, nu e o scuza, sper ca ma crezi. Ce depinde de mine, stii ca sunt parolista……
  Sper sa nu fie niciun meci la Galati, s-au anulat….suntem in post……
  O duminica placuta!

 10. Marian Malciu

  2 aprilie 2012 at 11:54 AM

  Am înţeles problema cu Cenaclul, Elena. Mulţumesc!
  Nu înţeleg problema postului… Era vorba de un meci literar, fetiţo!!

 11. Elena Siliste

  2 aprilie 2012 at 1:56 PM

  Hei, Marian, tu esti cel care n-a mancat lapte! Tot la meciul literar m-am referit si eu. Printre randuri, doream sa-ti spun sa fii mai iertator si sa uiti orice disputa anterioara ca doar suntem in postul Pastelui!!!!! In cazul asta, meciul e 1-0 pentru mine…… hi,hi…..
  Cand pleci?
  Drum bun si mult succes, flacaule!
  Astept vesti bune!

 12. Marian Malciu

  2 aprilie 2012 at 2:52 PM

  Hi, hi!
  Te prind eu după post…!!
  Voi face… 2-0 pentru mine!
  Pentru că nu ai nimerit-o cu cine gândeai tu la meci. Nu vine…
  Încă nu ştiu când plec… Să fiu acolo vineri este important!

 13. Elena Siliste

  3 aprilie 2012 at 10:14 PM

  Ai grija, nu stiu daca ma prinzi….fug repede si nu ma-npiedic….!!!! hi,hi
  Mai vorbim, cand te-ntorci cu multe vesti.
  Succes!

 14. Elena Siliste

  3 aprilie 2012 at 10:25 PM

  erata: ,,ma-mpiedic” scuze!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…