Home Breaking News Stiri Exclusive Lansarea volumului „Casa Memorială” de Ştefan Doru Dăncuş la Târgul De Carte Gaudeamus

Lansarea volumului „Casa Memorială” de Ştefan Doru Dăncuş la Târgul De Carte Gaudeamus

4 min read
0
0
420

George ROCA

Iată că scriitorul Doru Dăncuş se prezintă cu un nou volum de poezie „Casa Memorială Dăncuş”, o antologie de autor realizată pe baza cărţilor sale, cu excepţia cărţii „Scrum”.

Lansarea va avea loc în cadrul Târgului de Carte GAUDEAMUS, (Bucureşti, Romexpo), vineri, 25 noiembrie 2011, ora 14.00, la standul Editurii Eikon (parter).

  • Vor vorbi: Adrian Suciu, Dana Banu, Victor Potra
  • E posibil să urmeze şi alte lansări ale cărţii în România, la date şi locuri ce vor fi anunţate la timp.

Totodată, precizez că acest volum este „cântecul de lebădă” al poetului (după cum ne comunica chiar autorul): „Acest lucru nu înseamnă retragerea mea din poezie; peste 10 sau 20 de ani, s-ar putea să mai editez, dar acest lucru rămâne sub rezerva a ceea ce voi mai putea scrie. Deocamdată, sunt conştient de faptul că nobila substanţă a poeziei mi s-a epuizat şi nu vreau să mint lumea cu opere pe care eu însumi le-aş dispreţui. Îmi rămân pentru viitor proza şi eseul, sculptura şi muzica de care m-am ocupat fugitiv. Vă mulţumesc pentru că mi-aţi citit poeziile, vă rămân alături şi nădăjduiesc să nu vă dezamăgesc în aşteptări nici de-acum înainte”.

Despre acest volum, Ion Zubaşcu, prematur dispărut dintre noi, a scris: „…este o nouă coborâre în infern, un alt infern – desigur – decât cel al lui Rimbaud, actualizat, adus la zi, trăit celulă de celulă, la 150 de ani distanţă de tânărul, fascinantul prieten al lui Verlaine, din alt destin, din alt unghi planetar de vedere, din alt timp istoric. Ce s-a schimbat de la Rimbaud încoace, între timp, între istorii, între diverse epoci literare, între noi fie vorba? Iată un răspuns posibil: Rimbaud s-a revoltat pentru că avea împotriva cui să se revolte. Ştefan Doru Dăncuş e şi el un revoltat de calitate. Dar într-o lume „de tranziţie”, în care nu mai există nici o autoritate împotriva căreia să merite să te revolţi, revolta sa (şi a oricui) e fără obiect, o revoltă fără sens.” (…)

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…