Home Let’s Do It Romania

Let’s Do It Romania

4 min read
0
0
526

Curăţenie în toată ţara, într-o singură zi. Aceasta este campania iniţiată la nivel naţional şi denumită „Let’s do it Romania“. Ziua de 25 septembrie va însemna ziua curăţeniei, o zi în care toţi românii vor trebui să se implice. Nici făgărăşenii nu vor rămâne indiferenţi la această acţiune. Astfel, Transmont Făgăraş şi Primăria Făgăraş doresc implicarea tuturor concitadinilor în campania de curăţenie.

„Let’s Do It Romania“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România. Acesta îşi propune ecologizarea tuturor zonelor,  într-o singură zi. Şi la Făgăraş proiectul a prins rădăcini, prin implicarea organizaţiei Transmont şi a Primăriei. Mai precis, acestea vor curăţa malurile Oltului între localităţile Mândra şi Beclean, dar şi Dealul Galaţiului şi Dealul Calborului. Implicaţi în acest proiect sunt tineri făgărăşeni care, pe bază de voluntariat, îşi doresc o zonă curată şi ecologizată.

„Acţiunea a fost lansată încă de acum 3 săptămâni la Braşov, unde s-au pus bazele acestei mari acţiuni de ecologizare în toată România. Vom organiza şi noi, la Făgăraş, o astfel de acţiune, prin care vrem să îi sensibilizăm pe făgărăşeni ca pe viitor să menţină oraşul curat“, a spus preşedintele Transmont Făgăraş, Nicolae Mercurean.

Importantă nu este atât strângerea pet-urilor şi a gunoaielor, cât ceea ce va rămâne după această campanie, respectiv conştientizarea făgărăşenilor cu privire la strângerea gunoaielor. „În luna aprilie, am mai avut o acţiune de acest gen de strângere a pet-urilor în jurul Făgăraşului, împreună cu voluntari de la liceele şi şcolile din municipiu. Atunci am dorit să vedem dacă populaţia conştientizează importanţa pe care natura o reprezintă. De fapt, scopul acţiunii din 25 septembrie nu este strângerea gunoaielor, ci ceea ce va rămâne după. În acest sens, toţi făgărăşenii sunt invitaţi să ni se alăture“, a mai spus preşedintele Transmont Făgăraş.

Pentru această campanie, pe data de 15 septembrie, Transmont Făgăraş recrutează voluntari  de toate vârstele la sediul instituţiei din strada Republicii, nr. 6.

(Alina ROMAN)

SURSA: http://www.bzf.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…