Home Breaking News Stiri Brasov Loganurile „golănite” s-au întâlnit la Râşnov

Loganurile „golănite” s-au întâlnit la Râşnov

5 min read
0
1
195

Tuning, LED-uri, sute de watti în boxe sau sisteme „car-cinema” montate pe neaoşele Logan-uri au fost starurile întâlnirii de la Râşnov, unde au participat sute de fani ai acestei mărci

Dacia Logan, maşina care se identifică cu renaşterea mărcii de automobile autohtone, mai are încă mulţi fani. Câteva sute dintre ei s-au întâlnit în acest week-end la Cheile Râşnoavei, la invitaţia Clubului Logan Kronstadt Braşov. În parcare s-au strâns peste 100 de maşini, care de care mai „deochiate”, tunate şi „golănite”. E drept că majoritatea erau ca scoase din fabrică, însă printre ele se aflau şi exemplare pentru care stăpânii şi-au îndreptat toată atenţia şi… „finanţele”. Majoritatea au umblat la caroserie, completând-o cu eleroane, facelift-uri, au montat jante performante, au cosmetizat farurile, unde xenoanele au fost completate cu LED-uri. La interior, proprietarii de Logan au făcut abuz de decibeli, au preschimbat portocaliul din bord cu LED-uri viu colorate. Unii şi-au montat adevărate sisteme „car-cinema”, dotate cu camere video instalate în maşină şi LCD-uri. „Loganul poate fi tunat în funcţie de pasiunea şi gusturile fiecăruia. Practic, tuning-ul asta înseamnă, să-ţi modifici după gustul tău maşina. Dacă ne referim la motoare, cel care se pretează cel mai bine modificărilor este cel diesel, indiferent că e de 65/70/85 sau chiar şi cel de 110 CP de pe Duster. Şi asta pentru ca la diesel se poate scoate un plus de 20-25 CP, faţă de benzină, unde ca să scoţi 10-15 CP trebuie să investeşti serios. Eu am mers pe ideea ca tot ce «costomizez» la Logan să fie şi funcţional şi deci util, nu doar de estetică. Faţă de preţul de 9.200 euro, cât a costat varianta Laureate diesel, aş putea spune că au mai «intrat» aproximativ încă 1.000 euro în maşina mea. Alţii au investit mult mai mult”, ne spune braşoveanul Ciprian Aldea, unul din pasionaţii acestei mărci de automobile.

Concurs de demontat roţile, car painting
Vremea a fost senină şi însorită sâmbătă, astfel că participanţii s-au îngrămădit să ia parte la concursuri: de demontat roţile la Logan, paintball, darts, tenis de masă, tir cu arcul sau car painting. Spre seară, în localul gazdă a avut loc karaoke şi bal mascat. „Pe data de 4 martie au venit invitaţii, au avut program liber, au vizitat Braşovul şi şi-au prezentat maşina. A doua zi au venit restul invitaţilor, în total 104 maşini din toată ţara. Am avut concursuri diverse, printer care cel de pit-stop – montat şi demontat roţi – contracronometru. Seara a fost un mic chef, participanţi au venit costumaţi, a ţinut până la 4 dimineaţa. Azi, duminică, am organizat un mic talcioc şi am premiat câştigătorii”, ne-a declarat, ieri, Sebastian Plavă, unul din organizatori.

Autor: Liviu CIOINEAG

SURSA: http://www.bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…