Home Breaking News Stiri interne Maine sub un clar de ….Super Lună plină

Maine sub un clar de ….Super Lună plină

4 min read
0
0
271

Data de mâine, 19 martie 2011 are o importanţă deosebită pentru omenire. Luna se va afla foarte aproape de Pământ iar rezultatul ar putea fi unul nefavorabil oamenilor.

Lună Plină

Cea mai mare lună plină din ultimii 19 ani va avea loc mâine seară. Luna se va afla la o distanta de 356.578 de km faţă de Terra. Acest fenomen, spun specialiştii în numerologie, va da insomnie persoanelor sensibile la fiecare Lună Plină. Combinaţia de cifre 1 şi 9 generază o predispoziţie către meditaţie.

La nivel global, această apropiere a Lunii faţă de Pământ ar putea cauza cutremure, tsunami, ciclon, maree puternice, sau alte calamităţi. Cu toate acestea, nimic nu este foarte sigur, aceste predicţii fiind date luând în considerare efectele pe care le-a avut apropierea Lunii de Pământ in alţi ani.

Anumiţi specialişti fac legatura între astfel de fenomene şi anumite dezastre naturale. De pildă, în 1955, 1974, 1992 si 2005, s-au produs cutremure puternice, uragane şi tsunamiuri, altfel spus climatul Terrei a fost perturbat din cauza fenomenului.

Apropierea Lunii de Terra este un fenomen cunoscut sub numele de “perigeu lunar“. 19 martie 2011 va fi data când vom vedea o Luna mai mare decat de obicei, dată fiind şi distanţa mică din acel moment. În momentul în care Luna se află mult mai aproape de Pamant feomenul se numeste perigeu (ca în cazul de faţă), iar când este cu mult mai departe, se numeste apogeu.

La noi, daca va fi cer senin, vom putea vedea Luna cu 15% mai mare şi cu 30% mai stralucitoare. Potrivit Observatorului Astronomic de la Bucureşti, pe 19 martie deasupra României vom avea Lună Plină, la ora 20.10. Cum bine am aflat acest fenomen nu înseamnă sfârşitul lumii, căci acesta este hai să-i spunem “programat”, potrivit membrilor unei secte americane, pe data de 21 mai 2011, sau în 21 decembrie 2012 conform calendarului Maiaş.

Orice moment de Lună Plină este tulburator şi magic! Pe de-o parte, pentru că ne devin foarte vizibile cosmosul şi dimensiunea cerească a existenţei noastre. Pe de altă parte, pentru că în acest moment percepem mai puternic legatura magică existentă între manifestările Universului şi sufletul nostru. Nu rataţi aşadar un moment magic, mâine seară sub un clar de ….super lună plină.

SURSA: http://www.radio-resita.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…