Home Breaking News Stiri interne Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson

Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson

3 min read
0
0
386
Manastirea de pe lac, cum e cunocut lacasul de cult de la Snagov, din apropierea Bucurestiului, a devenit loc de pelerinaj turistic dupa ce s-a aflat ca aici ar fi fost inmormantat celebrul domnitor Vlad Tepes. Nu se va sti probabil niciodata adevarul legat de acest subiect, dar legenda locului da crezare acestei variante care a dus la faima de astazi a manastirii Snagov.
 
Misteriosul mormant
Potrivit legendei, dupa moartea lui Tepes, care a avut loc in batalia cu turcii de la 1476, calugarii manastirii Snagov i-au gasit trupul si l-au inmormantat crestineste in acest loc. In biserica a fost gasit intr-adevar un mormant al unui barbat imbracat in haine scumpe, dar istoricii nu au reusit sa confirme cine a fost inmormantat in acel loc. Oricum, de cand Vlad Tepes a fost identificat in anumite lucrari occidentale cu celebrul Dracula, manastirea Snagov a intrat si in atentia turistilor de peste hotare.
 
Important centru monahal
Dincolo de legenda mormantului lui Vlad Tepes, manastirea Snagov isi confirma importanta si prin existent, aici, a unui important centru monahal inca de pe vremea lui Constantin Brancoveanu. Acesta a infiintat aici o tipografie de buna calitate. La Snagov a activat carturarul Antim Ivireanul, care a tiparit primele carti in limba romana, cu caractere latine.
 
Loc vizitat de Nicolae Balcescu si Michael Jackson
La Snagov s-au ascuns dea lungul timpului numerosi domnitori, locatia fiind una adecvata in acest sens. Aici si-a gasit refugiul si Nicolae Balcescu, dupa Revolutia de la 1848. In functie de mersul istoriei, la manastire a fost ascuns si centrul de batere a monedei din Vlahia, locul functionand practic si ca o banca. Dupa 1990 manastirea Snagov a a fost vizitata si de oaspeti de seama de peste hotare, cel mai cunoscut fiind celebrul star pop Michael Jackson.

Ionut Vasilescu

SURSA: http://www.skytrip.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…