Home Medicii de familie „vorbesc“ de proteste, la Sinaia

Medicii de familie „vorbesc“ de proteste, la Sinaia

4 min read
0
0
232

• în acest sfîrsit de săptămînă are loc o întîlnire a medicilor de familie din Sud-Estul Europei • doctorii vor discuta si despre măsurile de protest preconizate a avea loc de luna viitoare •

Medicii de familie nemteni sînt reprezentati de presedinta organizatiei lor profesionale la o întîlnire a reprezentantilor medicinei primare atît din tara noastră cît si din tările din Sud-Estul Europei ce are loc zilele acestea, la Sinaia. La această reuniune se va discuta în special despre medicina de familie în mediul rural din fiecare tară în parte, particularităti, asemănări si deosebiri. La finalul întîlnirii, după plecarea invitatilor străini va fi luată în discutie si situatia medicilor de la noi, care refuză semnarea Contractului Cadru pentru următorii doi ani, din diverse considerente. „În perioada 12-15 mai la Sinaia va avea loc a doua editie a Forumului International Europa, iar tema aleasă pentru anul acesta va fi medicina în mediul rural. Vor participa la eveniment colegi din toate tările din Balcani precum si presedintele organizatiei internationale a medicilor de familie. Forumul va lua sfîrsit sîmbătă la prînz, iar după ce vor pleca oaspetii străini, vom discuta între noi problemele ce tin de bucătăria proprie. Practic, vom discuta despre viitorul contract-cadru si despre nemultumirile noastre care ne împiedică să semnăm acest act. Nu stiu dacă se va lua o decizie finală, dar cert este că la sfîrsitul acestei luni, pe data de 27, va mai avea loc o reuniune a noastră, la Craiova. Este posibil ca acolo să se stabiliească exact ce vom face, dar cu certitudine, în forma actuală a contractului si în lipsa oricărei disponibilităti la dialog, vom refuza categoric semnarea actelor. La întîlnirea de la Sinaia vor fi invitati si reprezentanti ai Casei Nationale, ai Ministerului Sănătătii si sperăm ca în final să ajungem la o întelegere“, a precizat medicul Mihaela Covrig, presedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamt.
Reprezentantii medicinei primare refuză semnarea contractului pe motiv că vor avea parte de reduceri ale veniturilor, dar si din cauză că sînt obligati să facă gărzi în centrele de permanentă si vor fi obligati să-si doteze cabinetele cu aparatură în vederea introducerii cardurilor nationale de asigurat si a retetelor electronice.

SURSA: http://www.monitorulneamt.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …