Home Breaking News Stiri Exclusive Miracolul cuvântului şi al apei. Experiment Emoto Masaru: “Puterea cuvintelor!” (video)

Miracolul cuvântului şi al apei. Experiment Emoto Masaru: “Puterea cuvintelor!” (video)

9 min read
0
0
3,626
Existenţa este vibraţie” spune autorul unei descoperiri senzaţionale, Masaru Emoto, savant de origine japoneză.
Fiecare lucru, fiinţă, tot ce există în Univers are propria sa frecvenţă care este unică, astfel că putem spune că întreg Universul este în stare vibratorie. Datorită fizicii cuantice acest lucru a putut fi dovedit ştiinţific. Muzica, cuvintele, în general toate undele sonore sunt vibraţii.

În Vechiul Testament este scris : “La început a fost cuvântul”. Acest lucru a fost înţeles şi de Masaru Emoto  care este de părere că Ideea, Cuvântul au creat viaţa, fiinţa omenească care trăind în mijlocul naturii şi experimentând de la primele încercări de exprimare verbală ale ideilor a început să-şi dezvolte puţin câte puţin  un limbaj care să exprime cât mai mult posibil ideile, gândurile. Puterea gândului se poate transmite şi cuvintelor. Gândurile însoţite de emoţii şi sentimente pozitive sau negative pot da naştere la cuvinte, respectiv un limbaj pozitiv sau negativ care să aibă repercursiuni asupra vieţii oamenilor, a celorlalte fiinţe sau lucruri care ne înconjoară.

Toate obiectele, lucrurile din jurul nostru pot fi impregnate cu ajutorul cuvintelor dându-le astfel nişte calităţi în plus. Apa de exemplu este cea mai sensibilă la frecvenţa diverselor vibraţii, preluând în modul cel mai fidel informaţiile transmise în mod vibratoriu. Şi deoarece ea se găseşte  în procent foarte mare atât pe Terra cât şi în corpul oamenilor, animalelor şi plantelor ea joacă un rol foarte important: de oglindă a lumii care ne înconjoară.

Ce a descoperit savantul japonez Masaru Emoto este că apa e vie, are memorie, inteligenţă. El a constatat că şi cuvintele scrise emit vibraţii pe care apa le poate percepe. Astfel introducând în apa naturală o hârtie (sau chiar aşezând un pahar de apă pe o hârtie) pe care s-au scris anumite mesaje apa a preluat aceste informaţii sub formă de vibraţii şi în procesul de îngheţare a cristalizat în forme specifice după natura mesajului. De altfel şi medicul neurolog Dumitru Constantin Dulcan atinge şi dezbate această idee de “inteligenţă a materiei” în cartea cu acelaşi nume (Inteligenţa materiei ) dar având alte baze de pornire fiind un subtil observator al naturii. Chiar şi cuvintele scrise cu intenţie pe hârtie prin intermediul mediului înconjurător (aerul de exemplu) comunică cu universul.

În afară de calităţile fizice şi chimice a apei pe care le ştim cu toţii aflăm deci, că apa este o excelentă purtătoare şi transmiţătoare în acelaşi timp de informaţii. Astfel cunoscând calităţile apei s-a observat că aceasta cristalizează diferit : apele din lacurile montane nepoluate, apele de izvor şi în general apele naturale, curate, pure cristalizează asemănător fulgilor de zăpadă, cu forme hexagonale, cristalele având figuri de o geometrie perfectă spre deosebire de  apele poluate sau cele tratate  care produc cristale deformate,  asimetrice, amorfe. S-a mai observat, de exemplu, că în momentul în care apa naturală îngheaţă ea va cristaliza în forme hexagonale perfecte, însă dacă se intervine în timpul procesului cu informaţii care sunt contra naturii se vor forma cristale asimetrice. Astfel informaţiile prin cuvinte rostite (sau incantaţii ) sau scrise şi introduse în apă : 

  • în concordanţă cu natura (iubire, dragoste, recunoştinţă, mulţumire, binecuvântare ) vor da apei (forme hexagonale, armonioase, geometrice a cristalelor) calităţile dorite generând energii pozitive ;
  • în disonanţă cu natura (ură, mânie – folosind termeni insultători, jignitori, supărători) vor da apei (forme amorfe, ciudate, dizarmonioase ale cristalelor) calităţi nedorite generând energii negative.

Puterea cuvintelor noastre este dată de energia pe care o punem în ele, de  încărcătura lor emoţională cu ajutorul sunetelor care sunt chei ale energiilor universului, ale fiinţei noastre, cu care putem să impresionăm tot ce este în jurul nostru. Apa ca şi aerul care ne înconjoară este un foarte bun vehicul de informaţii, astfel după binecuvântarea apei de exemplu, ea devine apă informatizată deoarece a înregistrat emoţiile, sentimentele, trăirea efectivă transmisă de noi cuvintelor. În creştinism apa este simbolul material al Luminii, deoarece prin vibraţiile sale poate influenţa natura omului. În religia creştină sfinţirea apei şi botezul oglindesc acest lucru. Scăldatul în apă simbolizează la propriu şi la figurat spălarea sau înlăturarea tuturor necurăţeniilor şi obţinerea unei stări de bine. Puterea gândului, a cuvântului, rugăciunilor şi calităţile apei descrise mai sus sunt folosite la binecuvântarea şi sfinţirea apei pentru obţinerea Aghiazmei mari (care îşi păstrează proprietăţile timp foarte îndelungat) din 6 Ianuarie -Boboteaza, sărbătoare creştină foarte mare.

Astfel, în concluzie, mesajul apei devine diferit, apa comportându-se ca o entitate vie şi inteligentă rezonând cu emoţiile, gândurile, cuvintele noastre şi preluând în general vibraţiile şi energia mediului în care se află.

Dan Puric – Tara de dincolo de negura

Emisiunea din data de 25.12.2009 , realizata de Robert Turcescu
ingrediente : credinta, atitudine, paradox, umor, sarcasm si ce mai gasiti voi.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

10 Motive Pentru Care ai Putea Avea Nevoie de o Agenţie de Marketing Digital şi de Strategii Adecvate

Dacă nu poţi convinge clienţii să cumpere, viitorul afacerii tale este în pericol. Fără st…